Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

132 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή, αντιστρέφοντας την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης καθώς οι μετοχές της Deutsche Bank αντιστάθμισαν κάποιες απώλειες.


Ο Dow Jones κέρδισε 132,28 μονάδες ή 0,41%, κλείνοντας στις 32.237,53 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,56%, στις 3.970 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,29% στις 598,03 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,31% στις 11.823 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες είχαν όλοι μια κερδοφόρα εβδομάδα, με τον Dow να κερδίζει 0,4% ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κέρδισαν 1,4% και 1,6%, αντίστοιχα.
H μετοχή της εισηγμένης στις ΗΠΑ Deutsche Bank υποχώρησε 3,11% την Παρασκευή, σημειώνοντας ανάκαμψη από πτώση 7% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ένα selloff προκλήθηκε μετά την άνοδο των swaps πιστωτικής αθέτησης της γερμανικής τράπεζας αλλά χωρίς εμφανή καταλύτη. Η κίνηση φάνηκε να εγείρει ανησυχίες για άλλη μια φορά για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές ανάγκασαν την UBS να εξαγοράσει την αντίπαλη Credit Suisse. Οι μετοχές της Deutsche Bank διαπραγματεύτηκαν στα χειρότερα επίπεδά τους κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

«Νομίζω ότι η αγορά συνολικά δεν είναι ούτε φοβισμένη ούτε αισιόδοξη – είναι απλά μπερδεμένη», δήλωσε ο George Ball, πρόεδρος της Sanders Morris Harris. «Η δράση τιμών για τον τελευταίο ενάμιση μήνα, συμπεριλαμβανομένου των σημερινών, είναι ένα μπέρδεμα χωρίς καμία κατεύθυνση ή πεποίθηση».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde προσπάθησε να αμβλύνει τις ανησυχίες, λέγοντας ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι ανθεκτικές με ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας. Η Lagarde είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να παράσχει ρευστότητα εάν χρειαστεί.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή εν μέσω της πτώσης των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών και μετά την ανακοίνωση της υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm ότι η αναπλήρωση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου (SPR) της χώρας μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, μειώνοντας τις προοπτικές ζήτησης.

Περί τις 22:16 ώρα Ελλάδα το Brent υποχωρούσε 1,2%, στα 74,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχωρούσαν 1,1%, στα 69,24 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης