Ενέργεια

ΗΠΑ: Ο Biden θα ασκήσει βέτο στο νομοθετικό πακέτο των Ρεπουμπλικανών για την ενέργεια

ΗΠΑ: Ο Biden θα ασκήσει βέτο στο νομοθετικό πακέτο των Ρεπουμπλικανών για την ενέργεια

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

 

Ο πρόεδρος Joe Biden θα ασκήσει βέτο σε ένα νομοθετικό πακέτο για την ενέργεια των Ρεπουμπλικανών, εάν αυτό εγκριθεί στο Κογκρέσο, επικαλούμενος αυξήσεις κόστους που θα μπορούσε να οδηγήσει η νομοθεσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το investing.

«Ο H.R. 1 (νόμος για το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος) θα διπλασίαζε το κόστος των αναβαθμίσεων ενεργειακής απόδοσης που χρειάζονται οι οικογένειες για να μειώσουν τους οικιακούς λογαριασμούς και θα καταργούσε το Ταμείο Μείωσης των Αερίων Θερμοκηπίου που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος και θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη σε αγροτικές και αστικές κοινότητες σε όλη τη χώρα ", ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Ως εκ τούτου, εάν παρουσιαζόταν στον Πρόεδρο με τη σημερινή του μορφή, θα ασκούσε βέτο».

Οι Ρεπουμπλικάνοι σχεδιάζουν να φέρουν τη νομοθεσία στο βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου κατέχουν μια ισχνή πλειοψηφία, για ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Elise Stefanik, η οποία προεδρεύει της Ρεπουμπλικανικής Διάσκεψης της Βουλής.

Ακόμα κι αν το νομοσχέδιο εγκρινόταν στη Βουλή, θα αντιμετώπιζε μια νέα δοκιμασία στο δρόμο του για τη Γερουσία, όπου οι Δημοκρατικοί του Biden κατέχουν τη στενή πλειοψηφία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης