Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P, άνοδος 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P, άνοδος 1,4% για τον energy sector
37 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στην Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά δέχεται πιέσεις από τα υψηλότερα επιτόκια.


Ο Dow Jones έχασε 37 μονάδες ή 0,12% στις 32.394 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% στις 3.971 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,46% στις 619,49 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 0,45% στις 11.716 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το επιτόκιο του αμερικανικού 2ετούς να αυξάνεται ξανά πάνω από το 4%, ασκώντας πίεση στις μετοχές και ειδικότερα σε τεχνολογικά ονόματα. Οι αυξανόμενοι ρυθμοί καθιστούν τα μελλοντικά κέρδη, όπως αυτά που υπόσχονται οι αναπτυσσόμενες εταιρείες, λιγότερο ελκυστικά.

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα επιτόκια αυξάνονται και οι αγορές οδηγούνται από τους πιο ευαίσθητους οικονομικά κλάδους, όπως η ενέργεια και οι βιομηχανίες», δήλωσε ο Brian Levitt, στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς της Invesco. «Οι μετοχές της τεχνολογίας συγκαταλέγονται σε αυτές που υστερούν, κάτι που συμβαίνει συχνά καθώς αυξάνονται τα επιτόκια. Προς το παρόν, οι επενδυτές φαίνεται να κοιτάζουν πέρα από τις προκλήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και να αναγνωρίζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ συνεχίζει να είναι ανθεκτική».

Οι ανησυχίες για την κρίση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ αμβλύνθηκαν εν μέρει χάρη στις προσπάθειες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να αμβλύνουν τις προκλήσεις και ο φόβος των επενδυτών ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση επανήλθε στο επίκεντρο.

Ωστόσο, οι τραπεζικές μετοχές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος την Τετάρτη μετά από επίμαχη ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας. Τρεις κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι ευνοούν αυστηρότερους κανόνες για τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι περιφερειακές τράπεζες υποχώρησαν 1% στις απογευματινές συναλλαγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης