Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στις διεθνείς αγορές για 2,5 δισ. σήμερα 29/3 ο ΟΔΔΗΧ

Στις διεθνείς αγορές για 2,5 δισ. σήμερα 29/3 ο ΟΔΔΗΧ
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον…
Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα δημιουργεί «παράθυρο» για την έκδοση νέου 5ετούς από το ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την άντληση ποσού έως 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές.

Το βιβλίο των προσφορών αναμένεται να ανοίξει σήμερα νωρίς το πρωί, καθώς η εντολή από τον ΟΔΔΗΧ προς τους έξι οίκους (BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura, Τράπεζα Πειραιώς) που έχουν αναλάβει να τρέξουν την έκδοση έχει δοθεί από χθες.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον καθώς το τρέχον επιτόκιο στο 5ετές ομόλογο κινείται στη περιοχή του 3,69% με αποτέλεσμα ο ελληνικός τίτλος να παραμένει ελκυστικός. Βέβαια, το πού ακριβώς θα κάτσει το τελικό επιτόκιο θα κριθεί σήμερα από την συμμετοχή των επενδυτών.

Πάντως, η νέα εκδοτική προσπάθεια είναι εντελώς ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές στις 21 Μαΐου, τόνιζε, χθες, κυβερνητική πηγή, καθώς ο ΟΔΔΗΧ έψαχνε εδώ και καιρό την ευκαιρία για νέο δανεισμό, προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους διεθνείς επενδυτές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης