Ενέργεια

TotalEnergies: «Τρέχει» η υποβολή προσφορών για δέσμευση χωρητικότητας στο FSRU της Χάβρης

TotalEnergies: «Τρέχει» η υποβολή προσφορών για δέσμευση χωρητικότητας στο FSRU της Χάβρης
Το έργο FSRU στη Χάβρη θα επιτρέψει στη Γαλλία να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησης κατά περίπου 5 Bcm ετησίως

Η γαλλική TotalEnergies, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες LNG στον κόσμο, ξεκίνησε μια ανοιχτή διαδικασία για δέσμευση χωρητικότητας στις προγραμματισμένες εγκαταστάσεις του FSRU στη Χάβρη.

Πρόκειται για μια ακόμη νέα εγκατάσταση στους ήδη τέσσερις υπάρχοντες τερματικούς σταθμούς LNG που διαθέτει. Σύμφωνα με το Lngprime, η εταιρεία πραγματοποίησε μια μη δεσμευτική πρόσκληση ενδιαφέροντος από τις 16 έως τις 30 Ιανουαρίου για χωρητικότητα έως και 2,5 Bcm ανά έτος για μια περίοδο πέντε ετών και είπε ότι η ζήτηση που εκφράστηκε, ξεπέρασε σημαντικά τη διαθέσιμη χωρητικότητα.

«Η έναρξη των εργασιών που αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2023 φέρνει νέες δυνατότητες εισαγωγής LNG και συμβάλλει στην ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στη Γαλλία και την Ευρώπη. Η διαδικασία εγγραφής της ανοιχτής περιόδου θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, ενώ η προθεσμία υποβολής για δεσμευτικά αιτήματα χωρητικότητας είναι η 26η Απριλίου, ανέφερε η TotalEnergies.

Η συμβολή της Χάβρης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία φιλοξενεί επί του παρόντος τους τρεις τερματικούς σταθμούς LNG της Elengy και την εγκατάσταση LNG της Δουνκέρκης. Τα τερματικά της Elegy έχουν κλείσει από τις 6 Μαρτίου λόγω απεργίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης, ενώ η εγκατάσταση της Δουνκέρκης λειτουργεί με μειωμένη αποστολή.

Το έργο FSRU στη Χάβρη θα επιτρέψει στη Γαλλία να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησης κατά περίπου 5 Bcm ετησίως. Η TotalEnergies είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να κρατήσει περίπου το 50 τοις εκατό αυτής της χωρητικότητας.

Η TotalEnergies είπε επίσης ότι το Cape Ann των 145.130 cbm, κατασκευής 2009, θα εξυπηρετεί τις εγκαταστάσεις της Χάβρης. Η γαλλική εταιρεία ναυλώνει το Cape Ann από την Hoegh LNG, όπως το Neptune που εξυπηρετεί τον νέο τερματικό σταθμό Deutsche ReGas FSRU στο Lubmin.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης