Τελευταία Νέα

Iberdrola - Amazon υπέγραψαν τη μεγαλύτερη συμφωνία παγκόσμιας ανάπτυξης ΑΠΕ σε PPA

Iberdrola - Amazon υπέγραψαν τη μεγαλύτερη συμφωνία παγκόσμιας ανάπτυξης ΑΠΕ σε PPA
Οι συμφωνίες θα βοηθήσουν την Amazon να συνεχίσει να τροφοδοτεί τις δραστηριότητές της με 100% ΑΠΕ έως το 2025 – 5 χρόνια πριν από την αρχική της δέσμευση για το 2030, σύμφωνα με την renews.biz
Η Iberdrola υπέγραψε με την Amazon τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμφωνία της για την ανάπτυξη μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας PPA .
Οι εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν στην κατασκευή νέων έργων αύξησης της αιολικής και ηλιακής δυναμικότητας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία (ακτή Ειρηνικού), όπως γράφει η renews.biz.
Οι συμφωνίες θα βοηθήσουν την Amazon να συνεχίσει να τροφοδοτεί τις δραστηριότητές της με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025πέντε χρόνια πριν από την αρχική της δέσμευση για το 2030.

Τα έργα Baltic Eagle και Windanker

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Baltic Eagle και Windanker θα παρέχουν στην Amazon 1,1 TWh καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια περισσότερων από 314.000 ευρωπαϊκών σπιτιών.
Το Baltic Eagle βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, βόρεια του νησιού Rügen και θα έχει συνολική ισχύ 476 MW όταν ολοκληρωθεί το 2024.

Το Windanker, που βρίσκεται επίσης στη Βαλτική Θάλασσα, θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 300 MW και θα ολοκληρωθεί το 2026.
Τα έργα αποτελούν μέρος του Baltic Hub της Iberdrola, το οποίο θα έχει συνολική ισχύ 1100 MW, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά συγκροτήματα στην περιοχή.
Εκτός από τη συμφωνία με την Amazon για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Iberdrola επέλεξε την Amazon Web Services, Inc. (AWS) ως τον προτιμώμενο πάροχο cloud.

Ψηφιακή επανάσταση

Η AWS θα υποστηρίξει την ενεργειακή εταιρεία καθώς ξεκινά την περαιτέρω ψηφιοποίηση για την υποστήριξη εξυπνότερων δικτύων, δέσμευσης πελατών και συνδεδεμένης καθαρής ενέργειας.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galán δήλωσε: «Η πρόκληση της ηλεκτροδότησης του ενεργειακού μας συστήματος για την αύξηση της αυτονομίας μας και τη μείωση των εκπομπών απαιτεί συνεργασίες μεταξύ ηγετών όπως η Iberdrola και η Amazon.

«Η σημερινή συμφωνία, που συνδυάζει ήλιο, άνεμο και σύννεφο, θα επιτρέψει νέες δυνατότητες παραγωγής ΑΠΕ σε όλο τον κόσμο και θα επιταχύνει την ψηφιακή επανάσταση στον ενεργειακό τομέα.
«Οι τεχνολογίες AWS θα υποστηρίξουν την ψηφιακή μας στρατηγική για να συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ποιότητα του εφοδιασμού και να παρέχουμε καθαρότερες και πλήρως διασυνδεδεμένες ενεργειακές υπηρεσίες για τους πελάτες μας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης