Ενέργεια

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου μεταλιγνιτικής αξιοποίησης

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου μεταλιγνιτικής αξιοποίησης
Το αντάλλαγμα που λαμβάνει η ΔΕΗ ισούται με το κόστος αποκατάστασης των λιγνιωτικών πεδίων, το οποίο θα αναλάβει το Δημόσιο.

Εγκρίθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε σήμερα η απόσχιση του κλάδου μεταλιγνιτικής αξιοποίησης της Επιχείρησης και η εισφορά του στη νεοσυσταθείσα μεταλλιγνιτική ΑΕ

Όπως δήλωση κατά τη διάρκεια της ΓΣ, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος τη ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ για περιορισμό της λιγνιτικής της δραστηριότητας και στροφή προς τις ΑΠΕ.

Έτσι, η ΔΕΗ διατηρεί εκτάσεις που διέθετε στις περιοχές Κοζάνης, Φλώρινας και Μεγαλόπολης με μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη 5.000 MW σε φωτοβολταϊκά, καθώς και την αξιοποίηση μέρος των εκτάσεων αυτών για άλλες ενεργειακές δραστηριότητες.

Παράλληλα, παραχωρεί έναντι ανταλλάγματος σε φορείς του Ελληνικού Δημοσίου εκτάσεις για την ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης των τριών περιοχών.Το αντάλλαγμα που λαμβάνει η ΔΕΗ ισούται με το κόστος αποκατάστασης των λιγνιωτικών πεδίων, το οποίο θα αναλάβει το Δημόσιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Στάσσης από την όλη διαδικασία δεν θίγονται οι δυνατότητες της ΔΕΗ και όσον αφορά τη λιγνιτική  παραγωγή ρεύματος, καθώς στις περιοχές που επιστρέφουν στο δημόσιο, υπήρχαν κοιτάσματα που έχει εκμεταλλευτεί πλήρως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης