Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq και 1,4% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq και 1,4% για τον S&P

414 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς η αγορά ολοκλήρωσε ένα ασταθές, αλλά θετικό τρίμηνο που κατέγραψε την μεγαλύτερη σύσφιξη των επιτοκίων της Federal Reserve και έναν μίνι χρηματοοικονομικό πανικό που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.


Ο Dow Jones κέρδισε 414 μονάδες ή 1,26% στις 33.273 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,43% στις 4.108 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,63% στις 634,90 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,74% στις 12.221 μονάδες.

Η αγορά ενισχύθηκε η την Παρασκευή, αφού ο πληθωρισμός έδειξε μια λιγότερο από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών. Ο βασικός δείκτης προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το κόστος ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο, λιγότερο από το 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 5,5% και 14,8%, αντίστοιχα, για το πρώτο τρίμηνο. . Για τον μήνα ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 2% και 4,9%, αντίστοιχα. Ο Dow, εν τω μεταξύ, ενισχύεται κατά 0,6%

Οι μετοχές ανέκαμψαν στο δεύτερο μέρος του Μαρτίου μετά την έναρξη του μήνα με την πτώχευση δύο περιφερειακών τραπεζών, την αναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse και μια φυγή καταθέσεων από μικρότερα ιδρύματα. Το backstop της κυβέρνησης για τις καταθέσεις της SVB, καθώς και της Signature Bank, και η δημιουργία ειδικής διευκόλυνσης δανεισμού για άλλες τράπεζες, βοήθησαν στην αναχαίτιση της κρίσης.

Ο πρωτογενής δανεισμός ανήλθε σε 88,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι τράπεζες έλαβαν 64,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του νέου Προγράμματος Χρηματοδότησης Χρηματοδότησης Τραπεζών της Fed, σύμφωνα με στοιχεία της Fed που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη για την περίοδο 22-29 Μαρτίου.

Το SPDR Regional Banking ETF σημείωσε άνοδο στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Παρασκευής. Το ETF αυξήθηκε κατά περίπου 6% από το χαμηλό του Μαρτίου.

Οι μετοχές της τεχνολογίας ήταν ο μεγάλος νικητής αυτόν τον μήνα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν εκτός χρηματοοικονομικών. Το ETF SPDR Select Technologyσημείωσε άνοδο 9% τον Μάρτιο, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ETF τομέα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο την Παρασκευή, καθώς οι προμήθειες περιορίστηκαν σε ορισμένα μέρη του κόσμου και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αυξήσεις των τιμών επιβραδύνονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent με τις περισσότερες διαπραγματεύσεις, για παράδοση Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 1,3% στα 79,65 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση Μαΐου, τα οποία θα λήξουν αργότερα την Παρασκευή, αυξήθηκαν 0,6% στα 79,74 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,4%, στα 75,39 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο περίπου 8% αυτή την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης