Η Βρετανία σημείωσε νέο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας το 2022

Η Βρετανία σημείωσε νέο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας το 2022
Τα νούμερα, που δημοσιεύτηκαν από την Διεύθυνση Ενεργειακής Ασφάλειας και Net Zero, δείχνουν ότι τα αιολικά παρήγαγαν το 24.6% της ηλεκτρικής ενέργειας κατά την περσινή χρονιά, ήτοι 80.2 TWh, υψηλότερο από το 21% και τις 64.7 TWh το 2021, σύμφωνα με το renews.biz

Τα αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν νέο ετήσιο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2022, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης, που μεταφέρει το renews.biz.
Τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν από την Διεύθυνση Ενεργειακής Ασφάλειας και Net Zero, αποκαλύπτουν ότι η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 24.6% της ηλεκτρικής ενέργειας κατά την περσινή χρονιά, ήτοι 80.2 TWh, υψηλότερο από το 21% και τις 64.7 TWh το 2021 και ετήσιο υψηλό όλων των εποχών.
Συγκεκριμένα...

Tα υπεράκτια αιολικά κάλυψαν το 13.8% (45TWh), σημειώνοντας ρεκόρ, όταν πέρυσι τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 11.5% και 35.5TWh.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του renews.biz, η αύξηση της συμμετοχής των υπεράκτιων αιολικών αποτελεί αποτέλεσμα των 3.193 MW νέων τουρμπίνων που προστέθηκαν πέρυσι στα βρετανικά ύδατα, ενώ μόλις 318 MW ήταν τα νέα χερσαία αιολικά που συνδέθηκαν στο δίκτυο.
 Η χερσαία αιολική ενέργεια παρήγαγε επίσης ετήσια ποσότητα ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας (35,1TWh), παρέχοντας το 10,8% της ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τέλος, η παραγωγή των ΑΠΕ κάλυψε το 41.4% (134.8TWh) του μίγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ, συνολικά, οι πηγές χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα (ΑΠΕ και πυρηνικά) έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, «κλείνοντας» το έτος με μερίδιο 50%.

O άνεμος παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύγχρονο μείγμα καθαρής ενέργειας

Η Εκτελεστική Διευθύντρια Πολιτικής του RenewableUK, Ana Musat, δήλωσε πως: «Αυτά τα στατιστικά στοιχεία που σπάνε ρεκόρ δείχνουν ότι ο άνεμος παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύγχρονο μείγμα καθαρής ενέργειας της Βρετανίας, διατηρώντας τα σπίτια και τις επιχειρήσεις ενεργοποιημένα χρησιμοποιώντας τους υπέροχους φυσικούς μας πόρους.
«Ο άνεμος είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας μας και κάθε μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουμε από αυτόν σημαίνει ότι καίμε μία μονάδα ορυκτών καυσίμων λιγότερο.
Ο άνεμος είναι το κλειδί για τη μείωση της εξάρτησής μας από το ακριβό, ασταθές εισαγόμενο αέριο και τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

«Αλλά ο διεθνής ανταγωνισμός για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι έντονος, επομένως προτρέπουμε την κυβέρνηση να κάνει τη Βρετανία την πιο ελκυστική χώρα για την κατασκευή νέων έργων καθαρής ενέργειας.
Αυτό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να προσελκύσουμε δισεκατομμύρια επενδύσεις, καθώς και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα προς τους στόχους μας για την κλιματική αλλαγή».

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης