Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακή ασφάλεια και πράσινη μετάβαση στο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ

Ενεργειακή ασφάλεια και πράσινη μετάβαση στο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ

Στο επίκεντρο οι προοπτικές για τον επόμενο χειμώνα

 

Η ενεργειακή ασφάλεια και η πράσιη μετάβαση θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών  του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ και ΗΠΑ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Zοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα συμπροεδρεύσουν αύριο, Τρίτη, στο Συμβουλίο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τερκ.


Συγκεκριμένα θα τεθούν οι προοπτικές για τον επόμενο χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, καθώς και το πώς θα επιταχυνθεί η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα μέσω τεχνολογιών καθαρής ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι κοινωνικά δίκαιη. Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με τη μείωση των εκπομπών μεθανίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι που συνεργάζονται στενά για να πιέσουν παγκοσμίως για φιλόδοξη δράση για το κλίμα, καθώς και για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και την προώθηση της ενεργειακής διαφοροποίησης.

Πριν από το Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν θα κάνουν δηλώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης