Ενέργεια

Goldman: Στα 100 δολ/βαρέλι το πετρέλαιο μέχρι τον Απρίλιο του 2024

Goldman: Στα 100 δολ/βαρέλι το πετρέλαιο μέχρι τον Απρίλιο του 2024
Η Goldman είπε επίσης ότι αναμένει ποσοστό υλοποίησης σχεδόν 90% για το σχέδιο μείωσης της παραγωγής κατά 1,16 εκατομμύρια bpd

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την τιμή του Brent προχώρησε η Goldman Sachs μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ για περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Η συνθήκη αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερο έλλειμμα στην αγορά, οδηγώντας σε ράλι στις τιμές στα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Η Goldman είπε ότι βλέπει "την αυξημένη τιμολογιακή ισχύ του ΟΠΕΚ - την ικανότητα να αυξάνει τις τιμές χωρίς να βλάπτεται σημαντικά η ζήτησή του - ως βασικός οικονομικός μοχλός" και εκτιμά ότι η μείωση της παραγωγής θα αυξήσει τα έσοδα του Οργανισμού.

Η Goldman είπε επίσης ότι αναμένει ποσοστό υλοποίησης σχεδόν 90% για το σχέδιο μείωσης της παραγωγής κατά 1,16 εκατομμύρια bpd, με το σκεπτικό ότι οι χώρες που ανακοίνωσαν πρόσθετη μείωση έχουν ισχυρό ιστορικό συμμόρφωσης και είχαν εφαρμόσει σχεδόν το 90% της περικοπής του Οκτωβρίου 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης