Τελευταία Νέα

Η Ιαπωνία στοχεύει σε προμήθεια 12 εκατ. τόνων υδρογόνου έως το 2040

Η Ιαπωνία στοχεύει σε προμήθεια 12 εκατ. τόνων υδρογόνου έως το 2040
Αναθεωρεί τη στρατηγική της για το υδρογόνο η Ιαπωνία, μεταφέρει το Reuters

Η Ιαπωνία πρόκειται να αναθεωρήσει τη στρατηγική της για το υδρογόνο μέχρι τα τέλη Μαΐου, με ένα φιλόδοξο στόχο να αυξήσει την ετήσια προσφορά σε 12 εκατομμύρια τόνους έως το 2040, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας την Τρίτη 4/4, καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται στην παγκόσμια αγορά για το καύσιμο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida μιλώντας σε υπουργική συνάντηση, τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της στρατηγικής για το υδρογόνο, η οποία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, και την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης των αλυσίδων εφοδιασμού, η οποία θα επιτευχθεί σε συνεργασία με την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, δεδομένων των μαζικών επενδύσεων υδρογόνου από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 
Η φτωχή σε πόρους χώρα θα προωθήσει επίσης την ανάπτυξη εγχώριου ρυθμιστικού πλαισίου και υποστήριξης, είπε ο Kishida.

Σε δύο μήνες τα σχέδια

Το υπουργείο βιομηχανίας σκοπεύει να ολοκληρώσει τα νέα σχέδια σε περίπου δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης 15 τρισεκατομμυρίων γιεν (113 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε 15 χρόνια στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς στοχεύει να ηγηθεί της θέσπισης παγκόσμιων προτύπων για καθαρότερα καύσιμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου.
Ο υπάρχων στόχος της Ιαπωνίας είναι να αυξήσει την ετήσια προσφορά υδρογόνου σε περίπου 3 εκατομμύρια τόνους το 2030 από 2 εκατομμύρια τόνους τώρα, που χρησιμοποιείται κυρίως από τα διυλιστήρια πετρελαίου, και να επεκτείνει τον αριθμό σε 20 εκατομμύρια τόνους το 2050, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υδρογόνο έχει διαφημιστεί ως καθαρή εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα και οι μεγάλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, του χάλυβα και των χημικών, εξετάζουν πώς να στραφούν στο υδρογόνο για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα.
Το αποτύπωμα άνθρακα του εξαρτάται από την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση για τη διάσπαση του νερού.
Το καύσιμο, μαζί με την αμμωνία, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει την Ιαπωνία να επιτύχει τον στόχο της να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης