Ενέργεια

Γερμανία: H THE διατηρεί αποθεματοποιημένο το 75% του φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα

Γερμανία: H THE διατηρεί αποθεματοποιημένο το 75% του φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα
Οι επικριτές αναγνώρισαν ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού έπρεπε να έχει προτεραιότητα- Ρεπορτάζ του Montel

Περίπου 37 TWh, ή το 75% του φυσικού αερίου που αγόρασε η γερμανική εταιρεία αγοράς φυσικού αερίου Trading Hub Europe (THE) πέρυσι, παραμένει σε αποθήκη στο κλείσιμο της χειμερινής περιόδου 2022/23, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε. Όπως αναμεταδίδει το Montel, η εταιρεία ούλησε σχεδόν 12,5 TWh κατά τη διάρκεια του χειμώνα από σχεδόν 50 TWh φυσικού αερίου που αγόρασε πέρυσι για να διατηρήσει σε απόθεμα υπό κρατικές παραγγελίες.

Τα επίπεδα αποθήκευσης, σε συνδυασμό με το ισχυρό κίνητρο της αγοράς για αναπλήρωση δεξαμενών το καλοκαίρι, σήμαιναν ότι η εταιρεία δεν θα χρειαζόταν να διεξαγάγει δημοπρασία για έγχυση αερίου στο πλαίσιο των διαγωνισμών στρατηγικών επιλογών αποθήκευσης (SSBO). Το αέριο για καλοκαιρινή παράδοση στη γερμανική THE ήταν τελευταία φορά μεταξύ 48-49 ευρώ/MWh, ενώ το χειμερινό συμβόλαιο ήταν 59 ευρώ/MWh. Οι 12,5 TWh απούλητου φυσικού αερίου αποθηκεύονται στις εγκαταστάσεις της THE's Rehden, Katharina και Wolfersberg. Η THE είπε επίσης ότι είχε ήδη κλείσει την προγραμματισμένη αποθεματική χωρητικότητα για τον επόμενο χειμώνα.

Υψηλά επίπεδα αποθήκευσης

Τα συνολικά επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας ήταν στο 64,3% της χωρητικότητας το Σάββατο (1/4), 37 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Gas Infrastructure Europe.

Το ζήτημα των επιπέδων αποθήκευσης φυσικού αερίου βρέθηκε στο επίκεντρο τον τελευταίο χρόνο λόγω του πολέμου της Ρωσίας, ο οποίος προκάλεσε κυρώσεις στη Μόσχα και, με τη σειρά του, την κίνηση του Κρεμλίνου να σταματήσει την πώληση φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης. Αυτό ανάγκασε χώρες όπως η Γερμανία, η οποία στο παρελθόν εξαρτιόταν από τη Ρωσία για περισσότερο από το ήμισυ των προμηθειών φυσικού αερίου της, να αναζητήσουν νέους προμηθευτές και να αποκτήσουν αποθέματα πριν από τον περασμένο χειμώνα.

Ωστόσο, η στρατηγική αγοράς φυσικού αερίου της ΤΗΕ δέχτηκε κριτική πέρυσι, με ορισμένους ειδικούς να ισχυρίζονται ότι πλήρωσε πάρα πολλά, παρόλο που οι επικριτές αναγνώρισαν ότι η ασφάλεια του εφοδιασμού έπρεπε να έχει προτεραιότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης