Πορτογαλία: Νέο ηλιακό πάρκο ισχύος 63,5 MW, χρηματοδοτεί ο Οργανισμός Λιμένων

Πορτογαλία: Νέο ηλιακό πάρκο ισχύος 63,5 MW, χρηματοδοτεί ο Οργανισμός Λιμένων
Με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 126.367 MWh, η ενέργεια που παράγεται από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Pessegueiro είναι επαρκής για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 26.191 σπίτια
Η EKZ και η Smartenergy ανακοίνωσαν την επιτυχημένη σύνδεση με το δίκτυο της μεγαλύτερης ηλιακής φωτοβολταϊκής τους μονάδας στην Πορτογαλία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το pveurope.
Το νέο μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκό εργοστάσιο Pessegueiro βρίσκεται στο Pinhal Novo, Palmela κοντά στη Λισαβόνα και θα παράγει περίπου 126.500 MWh ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, που είναι αρκετό για να καλύψει την ετήσια παροχή ρεύματος μιας πόλης με 26.000 σπίτια.
Αυτή η ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, που παραδόθηκε από την Smartenergy στην EKZ, συνδέθηκε στο δίκτυο τον Δεκέμβριο του 2022.

Με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 126.367 MWh, η ενέργεια που παράγεται από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Pessegueiro είναι επαρκής για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 26.191 σπίτια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μέσης εγχώριας κατανάλωσης της χώρας.
Ταυτόχρονα, αυτή η υπερσύγχρονη φωτοβολταϊκή μονάδα θα αποτρέψει τις ετήσιες εκπομπές 34.749 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν στην Πορτογαλία και θα υποστηρίξουν τους τολμηρούς στόχους απανθρακοποίησης της χώρας.

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που εξασφαλίζεται από τον εμπορικό βραχίονα της Smartenergy

Το εργοστάσιο θα λειτουργεί και θα συντηρείται από την Smartenergy Asset Management και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια είχε ήδη εξασφαλιστεί μέσω συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΟΛΠ) από τον εμπορικό βραχίονα της Smartenergy, ο οποίος θα πωλεί την ηλεκτρική ενέργεια στην αγορά.
Στις 29 Μαρτίου, μια συμβολική τελετή έναρξης του Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής του Pessegueiro (63,5 MW) πραγματοποιήθηκε στην ενορία του Pinhal Novo, του Δήμου Palmela.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Δράσης της Πορτογαλίας, Duarte Cordeiro, η υπουργός Ενέργειας και Κλίματος, Ana Fontura Guveia, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Πορτογαλία, Markus Alexander Antonietti και ο δήμαρχος της Palmela, Álvaro Manuel Balseiro Amaro, μεταξύ πολλών άλλων σχετικών φορέων του κλάδου.
Οι δυνατότητες για ηλιακά φωτοβολταϊκά εργοστάσια στην Ιβηρική Χερσόνησο είναι τεράστιες και η προσέγγιση Smartenergy μιας μονοαπευθυντικής θυρίδας σε όλο τον κύκλο ζωής των έργων έχει αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι είναι μια κατάσταση win-win για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης