Χρηματοδότηση 450 εκ. ευρώ από την ΕΕ στο ιταλικό ενεργειακό πρόγραμμα

Χρηματοδότηση 450 εκ. ευρώ από την ΕΕ στο ιταλικό ενεργειακό πρόγραμμα
Όσον αφορά τις ανησυχίες στην Ιταλία σχετικά με τα κονδύλια, η Μελόνι έκανε λόγο για «κινδυνολογίες» από την αντιπολίτευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στην Ιταλία το πράσινο φως για τη έναρξη ενός σχεδίου ύψους 450 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ολοκληρωμένης παραγωγής υδρογόνου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε εγκαταλελειμμένες περιοχές.

Το μέτρο, που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ιταλικού εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (NRP), αποσκοπεί επίσης στην προώθηση της μετάβασης της Ιταλίας σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, όπως οραματίζεται η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία.

«Αυτό το πρόγραμμα ύψους 450 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει στην Ιταλία να επιταχύνει την ανάπτυξη της δυναμικότητας ανανεώσιμου υδρογόνου, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για το υδρογόνο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Το μέτρο θα βοηθήσει επίσης την Ιταλία να μειώσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με το σχέδιο RePowerEu, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα ελαχιστοποιηθούν τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού», πρόσθεσε η ίδια.

Στις αρχές του έτους, η Confindustria Energia, κλάδος της Confindustria – της κύριας αντιπροσωπευτικής οργάνωσης των ιταλικών επιχειρήσεων μεταποίησης και παροχής υπηρεσιών – ζήτησε την αναθεώρηση του NRP ώστε να διευρυνθεί το κομμάτι των επενδύσεων που προορίζονται για τη «βιώσιμη και ανθεκτική» ενεργειακή μετάβαση που περιγράφεται στο σχέδιο REPowerEU.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης