Ενέργεια

Mytilineos: Τιμή στόχο 34,5 ευρώ δίνει η Πειραιώς

Mytilineos: Τιμή στόχο 34,5 ευρώ δίνει η Πειραιώς
Η έκθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια σειράς θετικών εκθέσεων, με τις τιμές στόχους για τον τίτλο να διαμορφώνονται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα €35 ευρώ

Στα 34,5 ευρώ (από €26,3 προηγουμένως) ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Πειραιώς. Δίνει δηλαδή upside της τάξης του 30%.

Η έκθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια σειράς θετικών εκθέσεων, με τις τιμές στόχους για τον τίτλο να διαμορφώνονται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα €35 ευρώ.

Η πολύ καλή επίδοση της μετοχής της Mytilineos, ειδικά μετά και την εισαγωγή της στο δείκτη MSCI το Μάιο του 2022, αποτυπώνεται τόσο από το νέο επίπεδο υψηλότερου όγκου συναλλαγών, όσο και από την προσέλκυση νέων μεγάλων ξένων κεφαλαίων, τα οποία φαίνεται να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην έως τώρα πορεία της Εταιρείας και ιδιαίτερα στον πρόσφατο εταιρικό μετασχηματισμό.


Η συνεισφορά των ΑΠΕ


Οδηγός για τη μεγάλη αύξηση της τιμής-στόχου για τον αναλυτή της Πειραιώς, είναι ο διπλασιασμός της αποτίμησης της M Renewables (του Τομέα ΑΠΕ της Mytilineos), από λίγο κάτω από το €1 δισ., σε προηγουμένη έκθεσή του, στα €1,9 δισ., με αφορμή τόσο τη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία στην ωρίμανση του εγχώριου χαρτοφυλακίου της το τελευταίο έτος όσο και από τα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα και την πορεία του διεθνούς χαρτοφυλακίου της Mytilineos, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο μισό του 2022.

Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της Πειραιώς αναμένει σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία για το 2023, σε σχέση με το πολύ δυνατό 2022, η οποία εκτιμά ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται σταθερά, ξεπερνώντας, σε επίπεδο EBITDA, το €1 δισ. το 2024 και προσεγγίζοντάς το €1,1 δισ. τα επόμενα έτη, με άξονα τις σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ.

Παρά τις υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) των επόμενων ετών, οι οποίες βάση της ανάλυσης της Πειραιώς, ξεπερνάνε τα €2,5 δισ. την τετραετία 2023-26, η Mytilineos, επωφελούμενη των σταθερά υψηλών καθαρών ταμειακών της ροών, διατηρεί τη μόχλευσή της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (~1.5x).

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης