Επικαιρότητα

Σφαγή Βαρουφάκη-ΣΥΡΙΖΑ για α' κατοικία: Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες -Αν ονειρεύεστε Μητσοτάκη, να το πείτε

Σφαγή Βαρουφάκη-ΣΥΡΙΖΑ για α' κατοικία: Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες -Αν ονειρεύεστε Μητσοτάκη, να το πείτε

«Να γίνουμε σαν εσάς; Να μη σώσουμε», κατέληξε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25

Στα... χαρακώματα βρέθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, διαμορφώνοντας συνθήκες εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης και βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της λεγόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης, με αφορμή το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νέο καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας.

Την αρχή έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως ουσιαστικά με την πρόταση που κατέθεσε εξυπηρετεί τα funds σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι η Νέα Δημοκρατία.

«Μελετώ πολύ προσεκτικά τα σχέδια, ειδικά όταν έχουν κοστολόγηση πολιτικών αντιπάλων. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα με δάνειο του 2008, αξίας 100.000 ευρώ, για κατασκευή οικίας 150.000 ευρώ. Αποπλήρωσε μέχρι το 2012 20.000 ευρώ και η σημερινή οφειλή είναι πάνω από 100.000 ευρώ με τα πανωτόκια. Και έστω αντικειμενική αξία 80.000 ευρώ. Δύο είναι οι μορφές-προτάσεις του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ: το πρώτο, βραχυχρόνια εξωδικαστική διευθέτηση με κούρεμα 50%. Ακούγεται καλό στα αυτιά, να το κοιτάξουμε λίγο αριθμητικά;

Αναλυτικά:

https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-baroyfakis-katoikia-mera25

www.worldenergynes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης