Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Unite: Η απεργία των εργαζόμενων στις υπεράκτιες θα είναι η μεγαλύτερη σε μια γενιά

Unite: Η απεργία των εργαζόμενων στις υπεράκτιες θα είναι η μεγαλύτερη σε μια γενιά
Η Unite θα στηρίξει όλα τα μέλη μας σε κάθε βήμα σε αυτόν τον αγώνα για καλύτερες θέσεις εργασίας, αμοιβές και συνθήκες
Περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι στην offshore πρόκειται να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία σε μια διαμάχη για τους μισθούς.
Η Unite προειδοποίησε ότι δεκάδες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα ακινητοποιηθούν λόγω της απεργίας από τις 24 Απριλίου.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εργολάβοι και οι χειριστές μπορούν εύκολα να αντέξουν οικονομικά τα μέλη του Unite μια αξιοπρεπή αύξηση μισθού.

«Η κλίμακα της εταιρικής απληστίας στον υπεράκτιο τομέα πρέπει να αμφισβητηθεί.
«1.350 εργάτες offshore θα συμμετάσχουν τώρα σε ένα άνευ προηγουμένου τσουνάμι βιομηχανικής δράσης σε διάστημα 48 ωρών με εκατοντάδες ακόμη να συμμετάσχουν.
«Η Unite θα στηρίξει όλα τα μέλη μας σε κάθε βήμα σε αυτόν τον αγώνα για καλύτερες θέσεις εργασίας, αμοιβές και συνθήκες».

Στους εργαζομένους που αναλαμβάνουν βιομηχανική δράση περιλαμβάνονται τεχνικοί ηλεκτρολόγων, παραγωγής και μηχανικών, εκτός από το πλήρωμα καταστρώματος, οι χειριστές γερανών σκαλωσιάς, οι σωληνουργοί, οι πλάκες και οι εξέδρες.
Ο John Boland, βιομηχανικός αξιωματικός της Unite, πρόσθεσε: «Η Unite έχει λάβει μια εμφατική εντολή για την υποστήριξη της απεργιακής δράσης.
«Είναι ιστορική και θα είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια απεργία σε μια γενιά.

«Τα μέλη της Unite είναι αποφασισμένα να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.
«Αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τις αμοιβές, αλλά και τις εναλλαγές εργασίας, τις διακοπές και την υπεράκτια ασφάλεια.
«Το εργατικό δυναμικό θεωρείται δεδομένο εδώ και χρόνια, αλλά τώρα η αξία του θα γίνει αισθητή όταν η απεργία θα φέρει σε αδιέξοδο δεκάδες πλατφόρμες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης