Octopus (Ιαπωνία): Ανεβάζει τον πήχη στη χρήση ΑΠΕ στο μείγμα πηγών ενέργειας

Octopus (Ιαπωνία): Ανεβάζει τον πήχη στη χρήση ΑΠΕ στο μείγμα πηγών ενέργειας
Η Octopus Energy εισήλθε στην ιαπωνική αγορά στα τέλη του 2020, ξεκινώντας μια κοινοπραξία με την κορυφαία ενεργειακή εταιρεία της χώρας Tokyo Gas, και η επιχείρηση έχει 160.000 πελάτες.

Ο ιαπωνικός βραχίονας του βρετανικού προμηθευτή ενέργειας Octopus Energy στοχεύει να προσθέσει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στο μείγμα εφοδιασμού του, επειδή παρέχει πιο σταθερή τιμή αγοράς σε σύγκριση με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο οποίο βασίζεται τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου στο Reuters.
Η Octopus Energy εισήλθε στην ιαπωνική αγορά στα τέλη του 2020, ξεκινώντας μια κοινοπραξία με την κορυφαία ενεργειακή εταιρεία της χώρας Tokyo Gas, και η επιχείρηση έχει τώρα περίπου 160.000 πελάτες.

Το παρόν μίγμα

Για την παροχή ενέργειας στα ιαπωνικά νοικοκυριά, η Octopus Energy βασίζεται επί του παρόντος στην Tokyo Gas για ηλεκτρική ενέργεια και σχεδόν το 80% αυτής προέρχεται από την παραγωγή ενέργειας με καύση LNG, δήλωσε στο Reuters ο Hajime Nakamura, διευθύνων σύμβουλος της TG Octopus Energy στην Ιαπωνία.
«Θέλουμε να επεκτείνουμε την άμεση πρόσβασή μας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας», είπε, σημειώνοντας ότι η τιμή της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιο σταθερή από αυτή που προέρχεται από πηγές ορυκτών καυσίμων.

«Θέλουμε να εξετάσουμε περισσότερα PPA (συμφωνίες αγοράς ενέργειας) με ΑΠΕ στο μέλλον».
Την περασμένη εβδομάδα, ο βραχίονας παραγωγής της Octopus Energy επένδυσε στην ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας Yotsuya Capital και ο Nakamura πιστεύει ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα μπορούσε επίσης να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο προμηθειών της Octopus μέσω συνεργασιών με υπεράκτιους προμηθευτές αιολικής ενέργειας.

Η παραγωγή στην Ιαπωνία

«Όσον αφορά την ανανεώσιμη ενέργεια που αναπτύσσεται επί του παρόντος στην Ιαπωνία, η πλειονότητα είναι ηλιακή… επομένως η ηλιακή ενέργεια είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη παραγωγή ενέργειας αυτή τη στιγμή», είπε.
«Αλλά στο μέλλον, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικής ενέργειας θα επιταχυνθεί, επομένως οι πιθανές μελλοντικές μας συμφωνίες (για την προμήθεια ενέργειας) θα είναι προφανώς υπεράκτια αιολική ενέργεια».
Η Octopus Energy δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε δημόσιες δημοπρασίες της Ιαπωνίας για υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, καθώς επικεντρώνεται στην παροχή ενέργειας αντί στην παραγωγή της, είπε ο Nakamura.

Στο 1 εκατ. πελάτες η επιχείρηση θα είναι κερδοφόρα

Η Tokyo Gas παρέχει επίσης στην κοινοπραξία κεφάλαιο κίνησης που καλύπτει το κόστος απόκτησης για την προσέλκυση νέων πελατών - κάτι που ο Nakamura είπε ότι θα αλλάξει όταν ο αριθμός των πελατών φτάσει το 1 εκατομμύριο, στόχος που έχει τεθεί για το 2026.

«Όταν η πελατειακή μας βάση φτάσει το 1 εκατομμύριο, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε την επιχείρησή μας κερδοφόρα», είπε, σημειώνοντας ότι τα περιθώρια κέρδους από τους υπάρχοντες πελάτες θα υπερβούν τότε το κόστος απόκτησης και η επιχείρηση θα είναι σε θέση να αρχίσει να αποπληρώνει τα δάνειά της στην Tokyo Gas, χωρίς να αναφέρει πόσα κεφάλαια κίνησης είχε λάβει από την Tokyo Gas.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης