Ενέργεια

Ρωσία: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές ντίζελ στη Λατινική Αμερική

Ρωσία: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές ντίζελ στη Λατινική Αμερική

Οι προμήθειες ντίζελ από τα ελεγχόμενα από τη Ρωσία λιμάνια στη Βραζιλία ανήλθαν συνολικά σε 663.000 τόνους τον Ιανουάριο-Μάρτιο 2023

 

Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές ντίζελ της στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη της Λατινικής Αμερικής μετά από εμπάργκο στις αποστολές στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Η Ρωσία είναι εδώ και καιρό ο κύριος προμηθευτής ντίζελ για την Ευρώπη, όπου τα διυλιστήρια δεν παράγουν αρκετά καύσιμα για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση για αυτοκίνητα. Ωστόσο, ένα πλήρες εμπάργκο της ΕΕ στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα από τις 5 Φεβρουαρίου έχει εκτρέψει τις ρωσικές εξαγωγές ντίζελ προς την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τις φορτώσεις STS.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία έστειλε επίσης περισσότερους από 580.000 τόνους στη Λατινική και Νότια Αμερική, με σχεδόν 440.000 τόνους από αυτούς τους όγκους να κατευθύνονται στη Βραζιλία, άλλοι 140.000 τόνοι προορίζονται για τον Παναμά, την Ουρουγουάη και την Κούβα, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Συνολικά, οι προμήθειες ντίζελ από τα ελεγχόμενα από τη Ρωσία λιμάνια στη Βραζιλία ανήλθαν συνολικά σε 663.000 τόνους τον Ιανουάριο-Μάρτιο 2023 μετά από 74.000 τόνους για ολόκληρο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τουλάχιστον ένα φορτίο ντίζελ από τη Ρωσία μεταφέρθηκε από το ένα δεξαμενόπλοιο στο άλλο κοντά στο λιμάνι Λομέ στο Τόγκο τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια κατευθυνόταν προς τη Νότια Αμερική, πιθανώς τη Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης