Επικαιρότητα

Εφορία: 73.258 ιδιοκτήτες ακινήτων εισέπραξαν 102 εκατ. ευρώ από Airbnb και δεν τα δήλωσαν

Εφορία: 73.258 ιδιοκτήτες ακινήτων εισέπραξαν 102 εκατ. ευρώ από Airbnb και δεν τα δήλωσαν
Τι αποκάλυψαν οι έλεγχοι που διενήργησε η ΑΑΔΕ το 2022
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα Airbnb με την ΑΑΔΕ να ανεβάζει στροφές «χτενίζοντας» τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μετά τους 73.258 ιδιοκτήτες ακινήτων που πιάστηκαν στα δίχτυα το 2022 αποκρύπτοντας εισοδήματα 102 εκατ. ευρώ.

Μετά τα e mail από την Ανεξάρτητη Αρχή οι τελευταίοι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν υποβάλλοντας τροποιητικές δηλώσεις στην Εφορία με τα πραγματικά εισοδήματα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ενώ για 14.736 καταχωρήσεις ακινήτων που δεν είχαν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) ή ο ΑΜΑ που αναγραφόταν ηλεκτρονικά δεν ήταν έγκυρος η ΑΑΔΕ ζήτησε από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO την απενεργοποίηση τους.
Επισημαίνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια η ΑΑΔΕ είχε εντοπίσει δεκάδες περιπτώσεις πολυτελών κατοικιών που μισθώνονταν έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών με πάνω από 10.000 ημερησίως τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία.
Σύμφωνα με πηγές της φορολογικής διοίκησης αξιοποιώντας τα στοιχεία από τις ψηφιακές πλατφόρμες, τα sites καθώς και πληροφορίες από τρίτους θα γίνουν έλεγχοι σε όλες τις νησιωτικές περιοχές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης