Διεθνή

Έτοιμη να αρχίσει γεωτρήσεις στα πεδία 5 και 7 του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» η Delek

Έτοιμη να αρχίσει γεωτρήσεις στα πεδία 5 και 7 του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» η Delek
Οι δύο γεωτρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την ομαλή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο πεδίο 8 του κοιτάσματος «Ταμάρ» και θα ολοκληρωθούν σε περίπου 7 μήνες.
Η Delek Group έλαβε την έγκριση των ισραηλινών αρχών για την διάνοιξη γεώτρησης και την εξόρυξη φυσικού αερίου από το πεδίο 7 του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» με προϋπολογισμό περίπου 71 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή εταιρεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γεώτρηση στο πεδίο 7 θα γίνει ταυτόχρονα με αυτήν στο πεδίο 5, για λόγους εξορθολογισμού και μείωσης του κόστους των γεωτρήσεων.
Το βάθος του νερού στην περιοχή της γεώτρησης είναι περίπου 1.630 μέτρα και το τελικό βάθος που προβλέπεται να φθάσει αυτή, είναι περίπου 5.100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Και οι δύο γεωτρήσεις στα πεδία 5 και 7 του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την ομαλή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο πεδίο 8 του κοιτάσματος «Ταμάρ» και θα ολοκληρωθούν σε περίπου 7 μήνες.
Το κοίτασμα «Λεβιάθαν» που ανακαλύφθηκε το 2009, περιέχει κατ’ εκτίμηση 613 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με 39,4 εκατομμύρια βαρέλια συμπυκνωμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης