Ενέργεια

Κάλεσμα της Snam για δέσμευση χωρητικότητας στο FSRU Piombino

Κάλεσμα της Snam για δέσμευση χωρητικότητας στο FSRU Piombino
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα αιτήματα ανάθεσης έως τις 27 Απριλίου 2023

Η ιταλική Snam καλεί τις εταιρείες που επιθυμούν να εξασφαλίσουν την εναπομένουσα ικανότητα επαναεριοποίησης στο FSRU στο λιμάνι του Piombino να υποβάλουν τα αιτήματά τους, σύμφωνα με το lngprime.

Η Snam αγόρασε το πλοίο Golar Tundra χωρητικότητας 170.000 cbm με ικανότητα επαναεριοποίησης 5 bcm από την Golar LNG πέρυσι για 350 εκατομμύρια δολάρια και η μονάδα έφτασε στο Piombino από τη Σιγκαπούρη τον περασμένο μήνα.

To FSRU Italia, μια μονάδα της Snam, έχει ήδη διαθέσει περισσότερο από το 86% της προσφερόμενης ικανότητας επαναεριοποίησης μετά την πρώτη διαδικασία κατανομής. Σύμφωνα με τη Snam, η εναπομένουσα χωρητικότητα θα διατεθεί στο πλαίσιο διαδικασίας εκχώρησης προϊόντων ικανότητας επαναεριοποίησης.

Οι ημερομηνίες

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα αιτήματα ανάθεσης έως τις 27 Απριλίου 2023.

Συγκεκριμένα, το προϊόν 1, το οποίο είναι για δέκα θερμικά έτη από το 2023/24 έως το 2033/34, με δυνατότητα επέκτασης έως και τέσσερα επιπλέον θερμικά έτη, το προϊόν 2, το οποίο είναι για τρία θερμικά έτη από το 2023/24 έως το 2025/26 και το προϊόν 3,

που είναι για επτά θερμικά έτη από 2027/28 έως 2033/34, με δυνατότητα επέκτασης έως και τέσσερα επιπλέον θερμικά έτη.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stefano Venier επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να λανσάρει τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG. Πρόκειται για τον τέταρτο μεγάλο τερματικό σταθμό LNG στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι η Snam σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το FSRU BW Singapore που κατασκευάστηκε το 2015 για να εξυπηρετήσει τις εγκαταστάσεις στα ανοιχτά της Ραβέννα. Η εταιρεία κατέχει τις εγκαταστάσεις Panigaglia και έχει μερίδια στο FSRU Toscana και στον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG της Αδριατικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης