Ενέργεια

Γερμανία: Η Amprion θα επενδύσει 22 δισ. ευρώ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας

Γερμανία: Η Amprion θα επενδύσει 22 δισ. ευρώ  στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
Οι επενδυτικές απαιτήσεις μόνο το 2023 αναμένεται να ανέλθουν σε 2,8 δισεκατομμύρια μετά από άνοδο 15% σε νέο ρεκόρ 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022
Η γερμανική εταιρεία δικτύου Amprion ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να επενδύσει περίπου 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα πέντε ετών στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ένα από τα τέσσερα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, για να καταστήσει τις γραμμές και τα καλώδια κατάλληλα για τη μετάβαση σε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

«Η Amprion επιταχύνει την επέκταση των δικτύων και συνεχίζει να αναπτύσσεται», ανέφερε σε ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς τα δεδομένα της εταιρείας για το 2022.

Οι επενδυτικές απαιτήσεις μόνο το 2023 αναμένεται να ανέλθουν σε 2,8 δισεκατομμύρια μετά από άνοδο 15% σε νέο ρεκόρ 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022, ανέφερε.

Η Amprion, που ανήκει κατά 25% στην εταιρεία κοινής ωφελείας RWE λειτουργεί 11.000 km (6.835 μίλια) δικτύων μεταφοράς υψηλής τάσης.

Το Βερολίνο θέλει ο τομέας της ενέργειας να είναι 100% πράσινος μέχρι το 2035.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι διαχειριστές δικτύων μεταφοράς (ΔΣΜ) πρέπει να επεκτείνουν την υποδομή τους για να φτάσουν σε τοποθεσίες πράσινης ενέργειας και να μεταδώσουν την παραγωγή τους, συνδέοντας κρίσιμα τον βιομηχανικό νότο με τη βόρεια αιολική ενέργεια και να συνδέσουν νέες μονάδες ηλεκτρόλυσης που θα παράγουν πράσινο υδρογόνο από ηλεκτρική ενέργεια.

Οι καταναλωτές θα πληρώσουν το κόστος

Το κόστος των ΔΣΜ επιβαρύνει κυρίως τους καταναλωτές μέσω των τελών χρήσης του δικτύου, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, συν μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης, όπως τα ομόλογα.

Τα κέρδη και οι δαπάνες τους εποπτεύονται από την εθνική ρυθμιστική αρχή.

Η Amprion ανέφερε ότι η ρυθμιζόμενη βάση περιουσιακών στοιχείων της (RAB), ένα βασικό μέτρο για την αποτίμηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 28% στα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στα υψηλότερα έσοδα και το γεγονός ότι περισσότερο από το 80% των επενδύσεων έγινε στην επέκταση των ήδη υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων. .

Τα έσοδα από τη βασική δραστηριότητα του δικτύου αυξήθηκαν κατά 18,6% στα 2,1 δισ. ευρώ.

Το κόστος της Amprion για μέτρα παρέμβασης συστήματος στο δίκτυο από μηχανικούς, γνωστό ως "redispatch" που λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη διαλείπουσα αιολική και ηλιακή παραγωγή, διπλασιάστηκε σε γενικές γραμμές στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 12,4% στα 228,2 δισεκατομμύρια ευρώ, για τα οποία η Amprion ανέφερε ρυθμιστικές επιδράσεις και εξωτερικούς παράγοντες που διέπουν το εύρος των εσόδων της από τις υπηρεσίες συστήματος, αλλά πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να είναι σύμφωνο με τα μέσα κέρδη των τελευταίων ετών.


www.worldenegynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης