Τελευταία Νέα

Η Apple θα χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο κοβάλτιο στις μπαταρίες έως το 2025

Η Apple θα χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο κοβάλτιο στις μπαταρίες έως το 2025

Η Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο κοβάλτιο σε μπαταρίες έως το 2025 ως μέρος των προσπαθειών της να καταστήσει όλα της τα προϊόντα ουδέτερα από άνθρακα έως το τέλος της δεκαετίας.

Οι μαγνήτες στις συσκευές της Apple θα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών και οι εσωτερικά σχεδιασμένες πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων θα χρησιμοποιούν συγκόλληση ανακυκλωμένου κασσίτερου και επίστρωση χρυσού, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Apple πιέζει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της και τον κύκλο ζωής κάθε προϊόντος έως το 2030. Την Τρίτη, διπλασίασε επίσης την οικονομική της δέσμευση σε ένα ταμείο που είχε ιδρύσει πριν από δύο χρόνια για να επενδύσει σε έργα που αφαιρούν τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα .

Εξόρυξη

Στο παρελθόν, αρκετές εταιρείες τεχνολογίας έχουν κατηγορηθεί ως συνένοχοι στο θάνατο παιδιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) που αναγκάστηκαν να εξορύξουν κοβάλτιο, ένα κρίσιμο υλικό στις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος του κοβαλτίου παράγεται ως υποπροϊόν της εξόρυξης χαλκού ή νικελίου, αλλά οι βιοτεχνικοί ανθρακωρύχοι στο νότιο Κονγκό εκμεταλλεύονται κοιτάσματα κοντά στην επιφάνεια που είναι πλούσια σε κοβάλτιο.

Το ένα τέταρτο του συνόλου του κοβαλτίου που χρησιμοποιήθηκε στα προϊόντα της Apple προήλθε από ανακυκλωμένο υλικό το 2022, από 13% ένα χρόνο νωρίτερα, επεσήμανε η Apple.

Τώρα προμηθεύει πάνω από τα δύο τρίτα του συνόλου του αλουμινίου, σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των σπάνιων γαιών και περισσότερο από το 95% του συνόλου του βολφραμίου στα προϊόντα της από ανακυκλωμένο υλικό.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης