Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Venture Global: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανύψωσης της δεύτερης δεξαμενής αποθήκευσης LNG

Venture Global: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανύψωσης της δεύτερης δεξαμενής αποθήκευσης LNG
Το έργο ξεπέρασε το χρονοδιάγραμμα και συμπληρώνεται επτά εβδομάδες, μετά το πέρας των αντίστοιχων εργασιών στην δεξαμενή 1

Η αμερικανική εταιρεία Venture Global LNG ολοκλήρωσε, σύμφωνα με το lngprime, την ανύψωση της οροφής στη δεύτερη δεξαμενή αποθήκευσης στις εγκαταστάσεις εξαγωγής LNG της Plaquemines στη Λουιζιάνα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς το έργο ξεπέρασε το χρονοδιάγραμμα και συμπληρώνεται επτά εβδομάδες, μετά το πέρας των αντίστοιχων εργασιών στην δεξαμενή 1. Είναι η δεύτερη δεξαμενή από τέσσερις συνολικά για το Plaquemines LNG και θα μπορεί να αποθηκεύσει 200.000 cbm LNG.

Η οροφή της πρώτης δεξαμενής ζυγίζει 900 τόνους και έχει διάμετρο 294 πόδια (89,6 μέτρα).

Μάλιστα, η εργασία της ανύψωσης επιτρέπει καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση καθώς και ταχύτερο πρόγραμμα κατασκευής, καθώς η οροφή μπορεί να ανεγερθεί ταυτόχρονα με το κέλυφος.


Το
project

Η Venture Global πήρε την τελική επενδυτική απόφαση τον Μάιο του περασμένου έτους για την πρώτη φάση του έργου Plaquemines χωρητικότητας 13,3 mtpa και του σχετικού αγωγού. Εξασφάλισε επίσης 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση έργου.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ενέκρινε τη δεύτερη φάση του εργοστασίου εξαγωγής LNG Plaquemines στη Λουιζιάνα και εξασφάλισε επίσης 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

Ο Mike Sabel, Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global LNG υπογράμμισε για όλα αυτά πως: «Η Plaquemines βρίσκεται σε καλή θέση για να είναι η επόμενη νέα μεγάλη χωρητικότητα LNG που θα φτάσει στην παγκόσμια αγορά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης