Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,04% για τον Nasdaq, άνοδος 0,08% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,04% για τον Nasdaq, άνοδος 0,08% για τον  S&P

10 μονάδες έχασε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι traders αφομοίωσαν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones έχασε 10 μονάδες ή 0,03% στις 33.976 μονάδες

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,08% στις 4.154μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,45% στις 664,76 μονάδες.

Ο Nasdaq έχασε 0,04% στις 12.153 μονάδες.

Οι κύριοι δείκτες παρουσίασαν διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων. Παρά το σκληρό οικονομικό περιβάλλον, η Bank of America

ξεπέρασε τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο στις κορυφαίες και τις κατώτερες γραμμές καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν.

Η Johnson & Johnson υποχώρησε 2,5% ακόμη και αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και αύξησε την καθοδήγησή της για το 2023. Οι Healthcare Walgreens Boots Alliance και UnitedHealth υποχώρησαν 1% η κάθε μια, επιβαρύνοντας επίσης τον Dow.

Η Goldman Sachs σημείωσε πτώση 1,3% αφού ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα.

Παρά τις κινήσεις της Τρίτης, η σεζόν αποτελεσμάτων έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ανθεκτική παρά τις προσδοκίες για μείωση των κερδών σε ένα πλαίσιο επίμονου πληθωρισμού και αύξησης των επιτοκίων. Όλοι οι κύριοι δείκτες είναι αυξημένοι από την έναρξη της περιόδου.

Ωστόσο, οι επενδυτές προειδοποίησαν ότι τα κέρδη που ξεπερνούν τις ήδη χαμηλές προσδοκίες δεν θα έχουν σημασία για μια αγορά που βλέπει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που θα συνεχίσει να “σφίγγει” σε μια πιθανή ύφεση.

«Η σημερινή διάθεση αφορά ανησυχίες σχετικά με την κερδοφορία [οι οποίες] μπορεί να ήταν υπερβολικές για το τρίμηνο, αλλά οι φόβοι της Fed δεν θα εξαφανιστούν σύντομα», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.

Ακόμη και μετά τις διπλές χρεοκοπίες τραπεζών του περασμένου μήνα που προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τομέα, περισσότερο από το 90% των traders αναμένει αύξηση 25 μονάδων βάσης τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης