Ενέργεια

Η Κίνα επιταχύνει την υιοθέτηση τεχνολογίας «έξυπνης εξόρυξης» ανθρακα

Η Κίνα επιταχύνει την υιοθέτηση τεχνολογίας «έξυπνης εξόρυξης» ανθρακα
Τα ανθρακωρυχεία της χώρας είναι γνωστό ότι είναι από τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο λόγω των χαλαρών προτύπων ασφαλείας, επισημαίνει το Reuters
Η Κίνα κάλεσε τις περιοχές και τις επιχειρήσεις που παράγουν άνθρακα να επιταχύνουν την υιοθέτηση των αποκαλούμενων τεχνολογιών «έξυπνης εξόρυξης», σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας την Πέμπτη και μεταφέρει το Reuters.

Η έξυπνη εξόρυξη, η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας με μη επανδρωμένα οχήματα εξόρυξης που ελέγχονται εξ αποστάσεως από κέντρα δεδομένων πάνω από το έδαφος, χαιρετίστηκε από τους αξιωματούχους ως μέσο βελτίωσης τόσο της ασφάλειας όσο και της αποτελεσματικότητας της εξορυκτικής βιομηχανίας της χώρας.

Η Κίνα έχει εγκαταστήσει την τεχνολογία σε περισσότερες από 1.000 ενεργές επιφάνειες άνθρακα ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 620 εκατομμύρια τόνους ετήσιας παραγωγικής ικανότητας άνθρακα, ανέφερε η δήλωση.

Τα ανθρακωρυχεία της χώρας είναι γνωστό ότι είναι από τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο λόγω των χαλαρών προτύπων ασφαλείας, με αποτέλεσμα επανειλημμένες εκκλήσεις από την κυβέρνηση για αυστηρότερη επιβολή.
Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, ο απολογισμός των θανάτων πέρυσι έφτασε στο υψηλό έξι ετών των 245 εν μέσω εκκλήσεων για αύξηση της παραγωγής άνθρακα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ασφάλειας Ορυχείων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης