Ενέργεια

ΜοU μεταξύ Eni και Σλοβακίας στον εφοδιασμό LNG

ΜοU μεταξύ Eni και Σλοβακίας στον εφοδιασμό LNG
Η Eni αναμένει να διπλασιάσει τους συμβατικούς όγκους υγροποιημένου φυσικού αερίου σε πάνω από 18 mpta έως το 2026

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (ΜοU) με τον προμηθευτή φυσικού αερίου της Σλοβακίας SPP για συνεργασία στον εφοδιασμό LNG.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία, με στόχο τον εντοπισμό πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ικανότητα της Σλοβακίας να διαφοροποιήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου, κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης του Ιταλού προέδρου Sergio Mattarella στη Σλοβακία την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Eni, οι δύο εταιρείες θα αξιολογήσουν πρωτοβουλίες στους τομείς του εμπορίου και της διαχείρισης των δυνατοτήτων επαναεριοποίησης και μεταφοράς για την εξασφάλιση και ενίσχυση του στρατηγικού εφοδιασμού φυσικού αερίου που θα καταναλωθεί στη Σλοβακία.

«Αυτή η υπογραφή υπογραμμίζει πιθανούς τομείς συνεργασίας και συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαίων ενεργειακών παραγόντων για την ενίσχυση της πρόσβασης της ηπείρου σε ασφαλείς, αξιόπιστες και βιώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε.

Η Eni αναμένει να διπλασιάσει τους συμβατικούς όγκους υγροποιημένου φυσικού αερίου σε πάνω από 18 mpta έως το 2026.

Ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβακίας Richard Sulik δήλωσε τον περασμένο Μάιο ότι η χώρα σχεδίαζε να εισάγει επαναεριοποιημένο LNG μέσω τουλάχιστον τεσσάρων ευρωπαϊκών τερματικών, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού LNG στην Πολωνία.Η μεσόγεια χώρα βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη και οι γείτονές της περιλαμβάνουν την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Η εταιρεία ήταν αρκετά απασχολημένη με τις δραστηριότητες LNG τα τελευταία δύο χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης