Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Ο Όμιλος Laumann εξαγοράζει την πολωνική εταιρεία συστημάτων αλουμινίου Ponzio Polska

Ο Όμιλος Laumann εξαγοράζει την πολωνική εταιρεία συστημάτων αλουμινίου Ponzio Polska

Άνοιγμα στην αγορά αλουμινίου

 

Ο Όμιλος Laumann ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Ponzio Polska, κάνοντας την είσοδό του στον τομέα του αλουμινίου.

Η Ponzio Polska είναι κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων προφίλ αλουμινίου για τον κατασκευαστικό κλάδο με ισχυρή παρουσία στην Πολωνία και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Απασχολεί πάνω από 300 άτομα και λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες στην Πολωνία με τέσσερις εγκαταστάσεις βαφής πούδρας στην κύρια τοποθεσία της στο Plock. Η προσφορά της Ponzio καλύπτει μεμονωμένες ανάγκες στον κατασκευαστικό κλάδο.

Για την Ponzio Polska, η ενσωμάτωση στον Όμιλο Laumann είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το άνοιγμα νέων αγορών, ομάδων πελατών και καναλιών πωλήσεων. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, θα επωφεληθούν τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι επιχειρηματικοί εταίροι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος Janusz Bobrowski, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία, αποφάσισε να χαράξει μια ουσιαστική πορεία για το μέλλον μετά από 29 χρόνια. «Θέλω η Ponzio Polska να είναι σε καλά χέρια», λέει ο Bobrowski. «Για αυτό, έψαχνα για έναν στρατηγικό συνεργάτη που έχει τις ρίζες του στον κατασκευαστικό κλάδο και έχει μακροπρόθεσμο προσανατολισμό».

Τεχνογνωσία

Ο όμιλος Laumann, ένας οικογενειακός όμιλος εταιρειών με έδρα το Sendenhorst της Βεστφαλίας, είναι κορυφαίος πάροχος λύσεων προϊόντων που σχετίζονται με κατασκευές και υπηρεσίες πληροφορικής. Η τεχνογνωσία λύσεων του Ομίλου Laumann καλύπτει διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές από προφίλ PVC για παράθυρα και πόρτες (όπως Veka και Gealan), μέχρι λύσεις πάνελ και προσόψεων, τεχνολογία επιφανειών και συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής. Ο Όμιλος Laumann απασχολεί πάνω από 7.200 άτομα σε περισσότερες από 50 τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους και πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για τον Όμιλο Laumann, η εξαγορά σημαίνει την είσοδο στον τομέα του αλουμινίου. Το Ponzio Polska θα τοποθετηθεί ως ανεξάρτητο τμήμα εντός του Ομίλου Laumann. "Η Ponzio Polska είναι μια υγιής εταιρεία με κορυφαίες λύσεις προϊόντων, εξαιρετική θέση και ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον. Θα ενσωματώσουμε την Ponzio σύμφωνα με την αρχή "όσο χρειάζεται και όσο το δυνατόν λιγότερο", προκειμένου να διατηρήσουμε την κουλτούρα της εταιρείας αξιοποιώντας τις συνέργειες του ομίλου», εξηγεί ο Andreas Hartleif, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Laumann. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η τρέχουσα διοίκηση της Ponzio Polska θα συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον της εταιρείας. Βλέπουμε πολλά κοινά σημεία επαφής για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπαρχουσών αγορών - και επιπλέον για το άνοιγμα νέων."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης