Ενέργεια

«Τρέχει» η Chevron για την εξασφάλιση γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ

«Τρέχει» η Chevron για την εξασφάλιση γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ
Η Chevron θέλει να επισπεύσει την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη νοτιοανατολικά της Κύπρου

Η Chevron ετοιμάζει διαγωνισμό για να εξασφαλίσει ένα πλοίο γεωτρήσεων για εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει νέους πόρους για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από την Ευρώπη.

Αυτό το μήνα, το Reuters επικαλέστηκε πηγές που ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία είχε εκδώσει διαγωνισμό αναζητώντας ένα σκάφος γεώτρησης το 2024 για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για αρκετά χρόνια. Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε σήμερα (24/4) ότι «εργάζεται για την έκδοση διαγωνισμού, πιθανώς κατά το δεύτερο τρίμηνο (του 2023) όταν και λάβει τις κατάλληλες εγκρίσεις, για να εξασφαλίσει ένα πλοίο γεωτρήσεων που θα λειτουργούσε για εμάς σε όλη την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενεργειακές εταιρείες προσπάθησαν να αναπτύξουν νέους πόρους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από την Ευρώπη από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 που οδήγησε σε μια απομάκρυνση από τη ρωσική ενέργεια.

Η Chevron θέλει να επισπεύσει την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη νοτιοανατολικά της Κύπρου. Το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (tcf) αερίου. Λειτουργεί επίσης το γιγάντιο πεδίο Λεβιάθαν, το οποίο παράγει 12 δισεκατομμύρια cm/έτος αερίου που προμηθεύεται το Ισραήλ., Αίγυπτος και Ιορδανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης