Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq, πτώση 0,3% για τον S&P - Απώλειες πάνω από 3,5% για το πετρέλαιο

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον Nasdaq, πτώση 0,3% για τον S&P - Απώλειες πάνω από 3,5% για το πετρέλαιο

225 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την First Republic υπερίσχυσαν του ενθουσιασμού για τα κέρδη των Big Tech.


Ο Dow Jones υποχώρησε 225 μονάδες, ή 0,67% στις 33.305 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 4.055 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,2% στις 642,96 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 0,47% στις 11.854 μονάδες.

Η First Republic Bankυποχώρησε περισσότερο από 33%, επεκτείνοντας τις απώλειες μετά την πτώση σχεδόν 50% την Τρίτη. Η περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Η έκθεση αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την υγεία του τραπεζικού συστήματος που αρχικά προκλήθηκε από το κλείσιμο της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα. Το Bloomberg News ανέφερε την Τετάρτη ότι οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών στις ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβαθμίσουν τις αξιολογήσεις τους για την First Republic, κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα της τράπεζας να δανείζεται από την Federal Reserve.

Η Microsoft κέρδισε περισσότερο από 7% για να διαπραγματευτεί στο υψηλότερο σημείο του σε περισσότερο από ένα χρόνο, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street. Η εταιρεία είπε επίσης ότι είδε ένα μεγάλο άλμα στα έσοδα από το επιχειρηματικό τμήμα του Intelligent Cloud.

Η Amazon κέρδισε περισσότερο από 2%, καθώς ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι η επιχείρηση cloud του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση εσόδων κατά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων την Πέμπτη.

Η Alphabet υποχώρησε 0,4% μετά τη διαπραγμάτευση νωρίτερα την ημέρα. Η μητρική της Google δημοσίευσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα, αλλά είπε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 3% από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, το Technology Select Sector SPDR Fund (XLK) κέρδισε 1,3% καθώς οι επενδυτές αύξησαν την έκθεση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κερδών της Big Tech.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, επεκτείνοντας τις απότομες απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, ακόμη και μετά την έκθεση που έδειξε ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αγορά έκανε απολογισμό των αδύναμων δεδομένων των ΗΠΑ που δημιούργησαν φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Περί τις 22:40 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 3,9%, στα 77,59 δολάρια το βαρέλι, κάτω από το όριο των 80 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 31 Μαρτίου. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχωρούσε 3,7%, στα 74,20 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν διαγράψει όλα τα κέρδη τους από τότε που ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι παραγωγοί όπως η Ρωσία, γνωστοί συλλογικά ως OPEC+, ανακοίνωσαν στις αρχές Απριλίου πρόσθετη μείωση της παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο ΟΠΕΚ+ παραμένει ένα αποτελεσματικό εργαλείο συντονισμού στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης