Reuters: Προς ολοκλήρωση η συμφωνία για πώληση του 50% της Enel Hellas στην Macquarie

Reuters: Προς ολοκλήρωση η συμφωνία για πώληση του 50% της Enel Hellas στην Macquarie
«Οι συνομιλίες με την Macquarie για ένα ποσοστό περίπου 50% φαίνεται να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές
Η ιταλική Enel αναμένεται να ολοκληρώσει έως τον Μάιο μια συμφωνία για την πώληση περίπου του 50% της ελληνικής μονάδας ΑΠΕ στον όμιλο Macquarie (MQG.AX) που εδρεύει στην Αυστραλία, δήλωσαν την Πέμπτη δύο πηγές κοντά στο θέμα.
Η Enel δήλωσε τον Νοέμβριο ότι αναζητούσε έναν εταίρο πρόθυμο να αγοράσει μέρος της Enel Green Power Hellas και να επενδύσει στην ανάπτυξή της.

Το ήμισυ των 59 μονάδων, 482 MW

Η Enel Green Power Hellas διαθέτει 59 μονάδες συνολικής λειτουργικής ισχύος 482 MW που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, και έξι ηλιακές μονάδες ισχύος 84 MW υπό κατασκευή.

«Οι συνομιλίες με την Macquarie για ένα ποσοστό περίπου 50% φαίνεται να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές.
Η Macquarie, η οποία κατέχει μερίδιο 49% στον μοναδικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας ΔΕΔΔΗΕ, και η Enel αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Εξορθολογισμός διεθνών δραστηριοτήτων

Η Enel, η οποία είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο για εγκατεστημένη ισχύ, ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο για τον εξορθολογισμό των διεθνών δραστηριοτήτων της με σκοπό να μειώσει το καθαρό χρέος της κάτω από το 3πλάσιο του βασικού της κέρδους.

Σύμφωνα με τη στρατηγική που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Francesco Starace τον Νοέμβριο, η Enel αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Ρουμανία, το Περού και την Αργεντινή και να συνεργαστεί με επενδυτές σε ορισμένες χώρες ή συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μείωση του χρέους ως το 2025

Ο ιταλικός όμιλος, ο οποίος στοχεύει σε μείωση του χρέους κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025, έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για την πώληση των περιουσιακών του στοιχείων στη Ρουμανία στην Ελληνική Public Power Corp., η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τρίτο τρίμηνο του Αυτή την χρονιά.

Κατέληξε επίσης σε συμφωνία με την κρατική εταιρεία Southern Power Grid International της Κίνας για δύο περιουσιακά στοιχεία στο Περού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης