Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq , 0,8% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq , 0,8% για τον S&P και 1,4% για τον  energy sector

272 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς η αγορά κλείνει τον καλύτερο μήνα της από τον Ιανουάριο.


Ο Dow Jones κέρδισε 272 μονάδες, ή 0,81%, στις 34,098 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,83% στις 4.169 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,47% στις 655,16 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,69% στις 12.226 μονάδες.

O Dow ολοκλήρωσε τον Απρίλιο 2,2% υψηλότερα. Αυτή θα ήταν η καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο, όταν κέρδισε 2,8%. Ο S&P 500 καταγράφει μηνιαίο κέρδος 1,2%, ενώ ο Nasdaq πτώση 0,3%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσει το μεγαλύτερο κέρδος, στο 1%. Ο Dow και ο S&P 500 ολοκληρώνουν την εβδομάδα περίπου 0,6% υψηλότερα.

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη μέχρι στιγμής. Από αυτές τις εταιρείες, το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Αυτό το ποσοστό είναι περίπου σύμφωνο με τον μέσο όρο τριών ετών, σύμφωνα με στοιχεία του The Earnings Scout.

Η Amazon υποχώρησε περισσότερο από 3%. Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ο διαδικτυακός λιανοπωλητής είπε ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο cloud επιβραδύνθηκε, αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για έσοδα το τρίμηνο. Η Snap υποχώρησε περισσότερο από 18% μετά από απώλεια εσόδων.
Η First Solar σημείωσε πτώση άνω του 11% μετά την απώλεια των προσδοκιών της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο, βάζοντας τη μετοχή σε ρυθμό για τη χειρότερη μέρα της από το 2020.
Η Intel σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% αφού η εταιρεία ημιαγωγών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις .

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Είναι ένας βασικός δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία έχει προγραμματίσει συνάντηση πολιτικής για την επόμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές της προβληματικής First Republic Bank έχασαν περισσότερο από 40% αφού ο David Faber του CNBC ανέφερε ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την περιφερειακή τράπεζα είναι η Federal Deposit Insurance Corporation να αναλάβει την ευθύνη. Η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το 97% της αξίας της από την αρχή του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης