Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman: Περιθώρια ανόδου μέχρι τις 1.200 μονάδες για το ΧΑ

Goldman: Περιθώρια ανόδου μέχρι τις 1.200 μονάδες για το ΧΑ
H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει περιθώρια ανόδου έως τις 1.200 μονάδες, ήτοι άνοδο άνω του 11%
Μόλις λίγες ημέρες μετά την αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών μετοχών (δείτε εδώ), η Goldman Sachs επανέρχεται και επαναλαμβάνει ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει περιθώρια ανόδου έως τις 1.200 μονάδες, ήτοι άνοδο άνω του 11%.
Μάλιστα θεωρεί ότι οι ελληνικές μετοχές εξακολουθούν να εμφανίζονται αρκετά φθηνές, ιδίως σε σχέση με τα τοπικά επιτόκια.

1_175.JPG

Όπως φαίνεται παρακάτω, υπάρχει μια αρκετά συνεπής, γραμμική, σχέση μεταξύ της αποτίμησης των ελληνικών μετοχών και των τοπικών επιτοκίων (χρησιμοποιεί πολλαπλασιαστές PE "STM" αντί για πολλαπλασιαστές P/B, όπως κάνουν για τις περισσότερες μετοχές των αναδυόμενων αγορών, δεδομένης της εξαιρετικά ευμετάβλητης φύσης των ελληνικών μετοχών κατά την τελευταία δεκαετία - όπου η αποτίμηση είναι πιο σταθερή με βάση τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες και όχι με βάση τα spot δεδομένα).
Σε σύντομες χρονικές περιόδους, οι ελληνικές μετοχές (σε σχέση με τις αντίστοιχες των EM) διαπραγματεύονται αρκετά κοντά με τις "βασικές" ευρωπαϊκές τράπεζες (σε σχέση με τα Staples).
Σύμφωνα με τα δεδομένα, ο MSCI Greece έχει υπεραποδώσει σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες (καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν υποαποδώσει σημαντικά κατά τη διάρκεια των πρόσφατων παγκόσμιων τραπεζικών πιέσεων), αλλά, σε σχέση με άλλες μετοχές της ζώνης CEEMEA EM, προβλέπει μέτρια υψηλότερες αποδόσεις στον MSCI Greece στο μέλλον (+9% έναντι +7% της ζώνης CEEMEA).
2_134.JPG
3_88.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης