Συμφωνία RWE - Siemens Gamesa για 1 GW από χερσαία αιολικά έργα

Συμφωνία RWE - Siemens Gamesa για 1 GW από χερσαία αιολικά έργα
Συμφωνία πλαίσιο RWE - Siemens Gamesa για ισχύ για τον ευρωπαϊκό αγωγό έργου του προγραμματιστή.

Ο κολοσσός ανάπτυξης πράσινης ενέργειας RWE υπέγραψε συμφωνία - πλαίσιο με τη Siemens Gamesa, βάσει της οποίας η δεύτερη θα προμηθεύσει 1 GW από τις μεγαλύτερες χερσαίες ανεμογεννήτριές του, έργα στην Ευρώπη της πρώτης, σύμφωνα με το Recharge.

Η Siemens Gamesa θα προμηθεύει κυρίως από την χερσαία πλατφόρμα αιολικών 5.X της με ονομαστική ισχύ από 6,6 MW έως 7 MW, συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας αγοράς της RWE στη Γερμανία.
Ορισμένα έργα θα χρησιμοποιούν επίσης την πλατφόρμα 4.X του κατασκευαστή.

Η σύμβαση θα περιλαμβάνει συμφωνία παροχής υπηρεσιών, καλύπτοντας έργα που σχεδιάζονται έως το 2027 και έρχεται εν μέσω έντονης εστίασης της ΕΕ για εξασφάλιση της ευρωπαϊκής αλυσίδας ανεμογεννητικής ενέργειας, σε εξοπλισμό κατά παραγγελία (ΟΕΜ), την ώρα που η Siemens Gamesa αντιμετωπίζει έντονη οικονομική πίεση και μεγάλες απώλειες.

«Με αυτό το συμβόλαιο, η RWE έχει εξασφαλίσει σταθερές ημερομηνίες παράδοσης και συγκεκριμένο διακανονισμό τιμών για ορισμένο όγκο γιγαβάτ», δήλωσε η CEO της RWE onshore wind and solar Europe & Australia, Katja Wünschel, ενώ  οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας-πλαισίου δεν έχουν δοθεί.


Η RWE είχε ήδη επιλέξει τη Siemens Gamesa ως προτιμώμενο προμηθευτή για το υπεράκτιο αιολικό έργο Thor 1GW στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας, με τις μισές ανεμογεννήτριες να χρησιμοποιούν πύργους τουρμπίνας χαμηλών εκπομπών CO2 που ονομάζονται GreenerTower, τους οποίους κυκλοφόρησε ο OEM τον περασμένο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης