Ενέργεια

Αγκάθι για τη Γερμανία η ενεργειακή πολιτική

Αγκάθι για τη Γερμανία η ενεργειακή πολιτική
Οι εκκλήσεις για μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τους μεγάλους βιομηχανικούς παραγωγούς γίνονται από κορυφαίους πολιτικούς

Ο τρικομματικός συνασπισμός της Γερμανίας συζητά αν θα πρέπει να επιδοτηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ώστε να αποτραπεί η μετακίνηση της παραγωγής στο εξωτερικό.

Οι εκκλήσεις για μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τους μεγάλους βιομηχανικούς παραγωγούς γίνονται από κορυφαίους πολιτικούς, οι οποίοι, όπως και άλλοι στη Γερμανία, φοβούνται ότι η χώρα θα μπορούσε να χάσει τη θέση της ως βιομηχανική δύναμη καθώς απομακρύνεται σταδιακά από την παραγωγή που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να διατηρηθεί αυτή η ισχυρή βιομηχανία, την οποία αναμφίβολα έχουμε στη Γερμανία», δήλωσε την Τετάρτη στο Bayrischer Rundfunk ο Lars Klingbeil, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος SPD (S&D).

Για να επιτευχθεί αυτό, ο Klingbeil τάσσεται υπέρ μιας μειωμένης τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία κατά περίπου 5 έως 7 σεντς ανά κιλοβατώρα, την οποία θα επιδοτεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτό θα πρέπει να εισαχθεί εντός του επόμενου έτους και να διαρκέσει περίπου 10 έως 15 χρόνια, είπε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης