Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Osaka Gas: Προβλέπει άλμα κερδών 103% το 2023, μετά την επανεκκίνηση του Freeport LNG

Osaka Gas: Προβλέπει άλμα κερδών 103% το 2023, μετά την επανεκκίνηση του Freeport LNG
Η ιαπωνική Osaka Gas Co προέβλεψε τη Δευτέρα 8/5 ότι τα καθαρά της κέρδη θα διπλασιαστούν στα 116 δισεκατομμύρια γιεν (859 εκατομμύρια δολάρια) το τρέχον οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2024 μετά την επανεκκίνηση των εξαγωγών από την εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ Freeport LNG.

Ο εξαγωγέας αερίου Freeport LNG, που προμηθεύει την Osaka Gas με 2,32 εκατομμύρια τόνους υπερψυκτικού καυσίμου ετησίως, έκλεισε μετά από πυρκαγιά τον Ιούνιο του 2022 και επαναλειτούργησε τον Φεβρουάριο, γεγονός που προκάλεσε ζημία 147,7 δισεκατομμυρίων γιεν στην Osaka Gas για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, καθώς η ιαπωνική εταιρία φυσικού αερίου έπρεπε να πληρώσει υψηλότερες τιμές για να προμηθευτεί αέριο λόγω καθυστερήσεων στην επαναλειτουργία του Freeport LNG.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη της Osaka Gas το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου μειώθηκαν κατά 56% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 57,1 δισεκατομμύρια γεν.
Ωστόσο, η εταιρεία προέβλεψε άνοδο 103% στα κέρδη φέτος, καθώς αναμένει κανονικές εργασίες στο Freeport, τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στις ΗΠΑ.

"Από τώρα, λαμβάνουμε την ποσότητα LNG από το Freeport που προβλέπει η συμφωνία μας", δήλωσε εκπρόσωπος της Osaka Gas.
Η Osaka Gas είναι επίσης ιδιοκτήτης του έργου των ΗΠΑ, κατέχοντας μερίδιο 10,8% στο Freeport LNG και 25% σε μία από τις τρεις εγκαταστάσεις υγροποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης