Habeck: Η Γερμανία «χρειάζεται εταίρους» γιατί πρέπει να εισάγει το 70% του πράσινου υδρογόνου

Habeck: Η Γερμανία «χρειάζεται εταίρους» γιατί πρέπει να εισάγει το 70% του πράσινου υδρογόνου
Το πράσινο υδρογόνο, που παράγεται με χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας, είναι ένας πυλώνας του σχεδίου του Βερολίνου για μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα
Η Γερμανία μπορεί να καλύψει μόνο το 30% των αναγκών της σε πράσινο υδρογόνο, θέτοντας το Βερολίνο σε αναζήτηση εμπορικών εταίρων για να μπορέσει να προμηθευτεί το υπόλοιπο 70%, δήλωσε τη Δευτέρα 8/5 στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habeck, Reuters.

Το πράσινο υδρογόνο, που παράγεται με χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας, είναι ένας πυλώνας του σχεδίου του Βερολίνου για μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.
«Χρειαζόμαστε εταίρους», είπε ο Habeck, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή συντάσσονται συμβόλαια και μνημόνια συνεννόησης για τη διασφάλιση των εισαγωγών πράσινου υδρογόνου.

Ο Habeck, του οποίου το υπουργείο είναι υπεύθυνο για την ενέργεια και ο οποίος επίσης υπηρετεί ως αναπληρωτής καγκελάριος της Γερμανίας, είπε ότι είναι σημαντικό να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εταίροι για να αποφευχθεί η υπερβολική εξάρτηση από μεμονωμένα έθνη.

www.worldenergynews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης