Οι πρωτοβουλίες της ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση - Οι εξειδικευμένες ορολογίες

Οι πρωτοβουλίες της ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση - Οι εξειδικευμένες ορολογίες
Ένας από τους στόχους είναι να ενισχυθούν τα έξυπνα δίκτυα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεχνικές προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης

Τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση παρουσιάζει το PV-Europe, εξηγώντας τις προοπτικές των BRIDGE και ETIP SNET.

Οι Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ETIP) δημιουργήθηκαν από την Επιτροπή της ΕΕ ως μέρος του νέου ολοκληρωμένου οδικού χάρτη για το Στρατηγικό Σχέδιο Ενεργειακής Τεχνολογίας (Σχέδιο SET) συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων και εμπειρογνωμόνων από τον ενεργειακό τομέα.

Η αποστολή του ETIP Smart Networks for Energy Transition (SNET) είναι να καθοδηγήσει την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία (RD&I) για να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη.

Ένας από τους στόχους είναι να ενισχυθούν τα έξυπνα δίκτυα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεχνικές προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης, να εντοπιστούν ρυθμιστικά και οικονομικά εμπόδια στην καινοτομία και να βελτιωθεί η ανταλλαγή γνώσεων.

Η πρωτοβουλία BRIDGE, η οποία ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ Horizon 2020 και θα συνεχιστεί στο πλαίσιο του Horizon Europe, συγκεντρώνει έργα στους τομείς των έξυπνων δικτύων, της αποθήκευσης ενέργειας, των νησιών και της ψηφιοποίησης. ενεργειακής μετάβασης.

Ας δούμε συνοπτικά τα έργα και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ

Iflex Intelligent Assistants for Flexibility Management. Στόχος είναι να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συμμετοχή των καταναλωτών σε προγράμματα ανταπόκρισης στη ζήτηση και να προσαρμόσουν τη δική τους κατανάλωση.

RESONANCE: Αναπαραγόμενες και αποδοτικές λύσεις για βέλτιστη διατομεακή διαχείριση ενέργειας.

GIFT: Απαλλαγή από τον άνθρακα του ενεργειακού μείγματος ευρωπαϊκών νησιών, μέσω ολιστικής διαχείρισης ενέργειας, παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης.

iPLUG: Ενοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και φορτίων, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και την ανθεκτικότητα των σύγχρονων δικτύων διανομής.

ebalance-plus: Λύσεις έξυπνου δικτύου για την αύξηση της ευελιξίας, της ανθεκτικότητας και των επιλογών αγοράς για το δίκτυο διανομής.

InterConnect: Διαλειτουργικές λύσεις για τη σύνδεση έξυπνων κατοικιών, κτιρίων και δικτύων.

RENergetic: Αειφόρα αστικά «ενεργειακά νησιά» με κοινοτική συμμετοχή.

FLEXIGRID: Διαλειτουργικές λύσεις για πιο ευέλικτα, αξιόπιστα και οικονομικά δίκτυα διανομής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης