Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπ Ενέργειας ΗΑΕ: Ανησυχία για μελλοντικές ελλείψεις πετρελαίου λόγω περιορισμένων επενδύσεων

Υπ Ενέργειας ΗΑΕ: Ανησυχία για μελλοντικές ελλείψεις πετρελαίου λόγω περιορισμένων επενδύσεων

Οι εθελοντικές περικοπές του ΟΠΕΚ+ στοχεύουν στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου δήλωσε ο Suhail al-Mazrouei

 

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,Suhail al-Mazrouei, δήλωσε την Τρίτη ότι εφαρμόστηκαν πρόσθετες εθελοντικές περικοπές της παραγωγής από την ομάδα παραγωγών ΟΠΕΚ+ για να εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου.

Ο Mazrouei ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υπηρεσιών κοινής ωφελείας, δήλωσε ότι ανησυχεί για μελλοντικές ελλείψεις εφοδιασμού λόγω των χαμηλών επενδύσεων.
"Δεν ανησυχώ τόσο για το πολύ βραχυπρόθεσμο, νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε την προσφορά με τη ζήτηση. Ανησυχώ περισσότερο για το επίπεδο των επενδύσεων που απαιτούνται για τα επόμενα χρόνια", είπε.

Περικοπές παραγωγής

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση στις αρχές Απριλίου, η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν περαιτέρω περικοπές της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η ανακοίνωση βοήθησε τις τιμές του πετρελαίου να κινηθούν υψηλότερα, αλλά αυτά τα κέρδη έκτοτε διαγράφηκαν καθώς οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας τρομάζουν τους επενδυτές.

Οι τιμές του Brent διαπραγματεύονταν λίγο πάνω από τα 76 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, πολύ κάτω από το πρόσφατο υψηλό των 87,49 δολαρίων που σημειώθηκε στις 12 Απριλίου.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία ή OPEC+ πρόκειται να συναντηθούν στη Βιέννη στις 4 Ιουνίου για να αποφασίσουν για την επόμενη πορεία δράσης τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης