Ενέργεια

Στο τιμόνι της Eni για τέταρτη θητεία ο Claudio Descalzi

tags :
Στο τιμόνι της Eni για τέταρτη θητεία ο Claudio Descalzi

Το νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να επισημοποιήσει την υποψηφιότητα του Descalzi για την θέση του CEO

 

Οι μέτοχοι της ιταλικής Eni ψήφισαν την Τετάρτη για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρότεινε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, ανοίγοντας τον δρόμο στον Claudio Descalzi να διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού ομίλου για μια άνευ προηγουμένου τέταρτη θητεία .

Το νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του Descalzi και του πρώην στρατηγού της φορολογικής αστυνομίας Giuseppe Zafarana, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος, αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να επισημοποιήσει την υποψηφιότητα του Descalzi για την θέση του CEO.
Ο Descalzi πρόκειται να γίνει ο μακροβιότερος επικεφαλής στην ελεγχόμενη από το κράτος Eni από την ίδρυσή της το 1953.

Κατείχε τη θέση αυτή από το 2014 και πέρυσι βοήθησε την ιταλική κυβέρνηση να εξασφαλίσει εναλλακτικές προμήθειες φυσικού αερίου καθώς η Μόσχα περιόρισε τις ροές της προς την Ιταλία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Περίπου το 77% των μετόχων που είναι εγγεγραμμένοι στην ετήσια γενική συνέλευση ψήφισαν για το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κατέχει το 4,4% του κεφαλαίου της Eni. Ο ιταλικός κρατικός δανειστής CDP έχει άλλο μερίδιο 26,2% στην εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης