Επικαιρότητα

Εκλογές 2023: Όλα όσα είπαν οι 6 πολιτικοί αρχηγοί στο debate

Εκλογές 2023: Όλα όσα είπαν οι 6 πολιτικοί αρχηγοί στο debate
Οι βασικές θέσεις που διατύπωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο debate
Τις θέσεις τους για την Οικονομία, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας, τη λειτουργία του Κράτους, την Παιδεία, την Υγεία, το περιβάλλον και την ενέργεια, εξέφρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο debate που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την αξιολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων από το Λογιστήριο του Κράτους, ενόψει των δεύτερων εκλογών, όπως τόνισε και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζήτηση για την επέκταση του market pass για ένα ακόμη εξάμηνο. Υπεραμύνθηκε του προγράμματος για την προάσπιση των συνόρων της χώρας και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση στην Υγεία, την Παιδεία και την Ενέργεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις επιδόσεις της, αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του για την επόμενη μέρα, με τη μείωση του ΦΠΑ, την παροχή 13ης σύνταξης, τις αυξήσεις στους μισθούς των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στην κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε νέο άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, μιλώντας ξανά για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στην τοποθέτησή του για κυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη και Τσίπρα, τόνισε ότι δεν δέχθηκε ποτέ πρόσκληση για συνάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε για προσφυγή στη δικαιοσύνη σε ότι αφορά στους υπεύθυνους για τις παρακολουθήσει, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε αρνητικός στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη με τη μούφα προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ξεκαθάρισε τη θέση του ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως δεν μπορεί να συμβαδίζει με ένα κόμμα που μιλά για θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην οικονομία, τονίζοντας ότι η θέση του είναι κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες που υπάρχουν για μία πιθανή έξοδο.
Ενότητα οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.skai.gr/news/politics/debate-politikon-arxigon-se-6-thematikes-enotites-oi-erotiseis-oi-apantiseis

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης