Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα - Οι εκκλήσεις του ΙΕΑ

Κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα - Οι εκκλήσεις του ΙΕΑ
Ο ΙΕΑ έχει ήδη συμβάλει στην ενεργειακή και κλιματική ατζέντα της G7 σε μια σειρά βασικών τομέων

Έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες σχετικά με τις ενεργειακές και κλιματικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα θα απευθύνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, η G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, θα συγκεντρώσει παγκόσμιους ηγέτες σε μια κρίσιμη στιγμή για τις διεθνείς προσπάθειες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εν μέσω σύνθετων γεωπολιτικών προκλήσεων.

Ο εκτελεστικός μας διευθυντής, Fatih Birol, θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής της G7 για αυτά τα θέματα μαζί με τους ηγέτες του Καναδά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ΙΕΑ έχει ήδη συμβάλει στην ενεργειακή και κλιματική ατζέντα της G7 σε μια σειρά βασικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων ορυκτών, της παραγωγής τεχνολογίας καθαρής ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης, του υδρογόνου, των αγορών φυσικού αερίου και άλλα.

Το ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Τα κρίσιμα ορυκτά αποτελούν βασικό στοιχείο της νέας ενεργειακής οικονομίας και ο ρόλος τους θα αυξηθεί μόνο καθώς επιταχύνεται η μετάβαση σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διοργανώνουμε την πρώτη διάσκεψη κορυφής του ΙΕΑ για τα Κρίσιμα Ορυκτά και την Καθαρή Ενέργεια στις 28 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, αναλαμβάνοντας την ηγετική ευθύνη σε αυτόν τον ταχέως αναδυόμενο τομέα ενεργειακής ασφάλεια Η Σύνοδος Κορυφής θα συγκεντρώσει υπουργούς από χώρες της οικογένειας του ΔΟΕ και όχι μόνο – συμπεριλαμβανομένων τόσο μεγάλων παραγωγών ορυκτών όσο και καταναλωτών – καθώς και ηγέτες επιχειρήσεων, επενδυτές, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών για τον 21ο αιώνα.

Υποστήριξη των πλέον ευάλωτων

Η G7 στηρίζει τις εργασίες για την αντιμετώπιση της δανειακής επιβάρυνσης στις ευάλωτες χώρες, ιδίως μέσω προσπαθειών σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους για την οικειοθελή διοχέτευση των ειδικών τραβηκτικών δικαιωμάτων. Μαζί με τις αναπτυσσόμενες και τις αναδυόμενες οικονομίες, καταπολεμούμε την κλιματική αλλαγή και συνδράμουμε στην επιτυχία της κλιματικής μετάβασης. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της αποτελούν τον σημαντικότερο χορηγό δημόσιας χρηματοδότησης για το κλίμα διεθνώς, έχοντας παράσχει 23 δισ. € το 2021. Οι συμπράξεις για δίκαιη ενεργειακή μετάβαση βοηθούν τις χώρες στην επίτευξη ταχύτερης μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας και καθαρή τεχνολογία.

Οι ποιοτικές υποδομές είναι επίσης καθοριστικές για την ευημερία των ανθρώπων. Μέσω της σύμπραξης για τις παγκόσμιες υποδομές και τις επενδύσεις (PGII), η G7 και η ΕΕ εργάζονται για την ενίσχυση των παγκόσμιων συμπράξεων για επενδύσεις υψηλού επιπέδου σε βιώσιμες, διαφανείς και ποιοτικές υποδομές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η ποιότητα της ευημερίας των ανθρώπων καθορίζεται και από την ποιότητα της υγείας τους. Ως εκ τούτου, η G7 καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση των παγκόσμιων συστημάτων υγείας, ιδίως μέσω της ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και οικονομικά προσιτά εμβόλια. Στηρίζουμε την αυτοδυναμία κάθε χώρας του κόσμου στον τομέα της υγείας, επεκτείνοντας την τοπική παραγωγή εμβολίων και άλλων βασικών ιατρικών προϊόντων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης