Η κυβέρνηση Biden χορηγεί 11 δισ. δολάρια σε έργα αγροτικής καθαρής ενέργειας

Η κυβέρνηση Biden χορηγεί 11 δισ. δολάρια σε έργα αγροτικής καθαρής ενέργειας
Τα χρήματα θα φέρουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στις αγροτικές κοινότητες, είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο Reuters
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ηλεκτρικής ενέργειας, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλοι πάροχοι ενέργειας θα μπορούν σύντομα να υποβάλουν αίτηση για σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια για έργα καθαρής ενέργειας, που χρηματοδοτούνται από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπεγράφη σε νόμο τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε η κυβέρνηση Biden την Τρίτη 16/5, σύμφωνα με το Reuters.

Η επέκταση της καθαρής ενέργειας στις αγροτικές κοινότητες είναι κρίσιμη για την επίτευξη του στόχου της διοίκησης για μηδενικές εκπομπές έως το 2050, δήλωσαν αξιωματούχοι σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα.
«Αυτή είναι μια συναρπαστική και ιστορική ημέρα για την συνεχή προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η αγροτική Αμερική θα συμμετέχει πλήρως στην οικονομία της καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Tom Vilsack στην κλήση.

Οι αγροτικοί ηλεκτρικοί συνεταιρισμοί θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 31 Ιουλίου για επιχορηγήσεις 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μηδενικών εκπομπών και δέσμευσης άνθρακα, δήλωσε το Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
Οι προγραμματιστές ΑΠΕ και οι πάροχοι ηλεκτρικών υπηρεσιών, όπως οι δημοτικές και φυλετικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 30 Ιουνίου για άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μερικώς συγχωρήσιμα δάνεια για τη χρηματοδότηση έργων αιολικής, ηλιακής, γεωθερμικής, βιομάζας και άλλων ΑΠΕ, δήλωσε το USDA.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου John Podesta είπε ότι τα χρήματα θα φέρουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στις αγροτικές κοινότητες και ο Εθνικός Σύμβουλος για το Κλίμα Ali Zaydi είπε ότι η επένδυση θα «αλλάξει το παιχνίδι».
Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν τους αγροτικούς ηλεκτρικούς συνεταιρισμούς να φτάσουν στην ισοτιμία με τις ιδιωτικές εταιρείες κοινής ωφέλειας που έχουν ήδη ξεκινήσει σημαντικές επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια, είπε ο Vilsack στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε μια κλιματική κρίση που απαιτεί από όλη την Αμερική να συμμετέχει στη μείωση των εκπομπών για να φτάσουμε στο καθαρό μηδενικό μέλλον», είπε ο Vilsack.
Οι αγροτικοί ηλεκτρικοί συνεταιρισμοί εξυπηρετούν 42 εκατομμύρια ανθρώπους και αντλούν περίπου το 22% της ενέργειάς τους από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Ηλεκτρικών Συνεταιρισμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης