Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΗΠΑ αγοράζουν 3 εκατ. βαρέλια για την αναπλήρωση του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου

Οι ΗΠΑ αγοράζουν 3 εκατ. βαρέλια για την αναπλήρωση του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου
To αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας ζήτησε να υποβληθούν προσφορές ως 31 Μαΐου σύμφωνα με το Reuters
Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα 15/5 ότι θα αγοράσει 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου για το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου για παράδοση τον Αύγουστο και ζήτησε να υποβληθούν προσφορές έως τις 31 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm είχε δώσει σήμα στους νομοθέτες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι το τμήμα της θα μπορούσε να αρχίσει να επαναγοράζει πετρέλαιο για το απόθεμα σύντομα, μετά από μια πώληση ρεκόρ πέρυσι κατά τη διάρκεια της εκτίναξης των τιμών που ώθησε το επίπεδο του αποθέματος στο χαμηλότερο από το 1983.
Η νέα αγορά θα είναι για αργό πετρέλαιο που θα παραδοθεί στην τοποθεσία Big Hill SPR στο Τέξας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση Biden πραγματοποίησε πέρυσι τη μεγαλύτερη πώληση από το SPR των 180 εκατομμυρίων βαρελιών, μέρος μιας στρατηγικής για τη σταθεροποίηση των ραγδαίων αγορών πετρελαίου και την καταπολέμηση των υψηλών τιμών της αντλίας στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, γεγονός  που έγειρε αντιδράσεις καθώς η μείωση θα οδηγούσε την χώρα να μην μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σε μια μελλοντική κρίση εφοδιασμού.
Οι πωλήσεις κατέβασαν το απόθεμα SPR σε περίπου 372 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από το 1983, που αντιστοιχεί σε μόλις 20 ημέρες κάλυψης με τους τρέχοντες ρυθμούς κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα αρχίσει να αγοράζει πετρέλαιο πίσω στο απόθεμα όταν οι τιμές είναι σταθερά ή κάτω από τα 67 έως 72 δολάρια το βαρέλι, πολύ χαμηλότερα από το επίπεδο στο οποίο πουλήθηκε το πετρέλαιο, έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν κάποιο όφελος.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού ήταν περίπου 71 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης