Ενέργεια

Η Βενεζουέλα αυξάνει κατά 390.000 bpd την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2023

Η Βενεζουέλα αυξάνει κατά 390.000 bpd την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2023
Από τον Απρίλιο, η PDVSA παρήγαγε πάνω από 800.000 bpd - πρώτη φορά που ξεπέρασε το όριο των 800.000 bpd σε περισσότερο από ένα χρόνο, ανέφερε το Reuters
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA έχει νέα διοίκηση που σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή αργού στα 1,17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο.

Από τον Απρίλιο, η PDVSA παρήγαγε πάνω από 800.000 bpd - πρώτη φορά που ξεπέρασε το όριο των 800.000 bpd σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα σχέδια, η παραγωγή πετρελαίου θα πρέπει να αυξηθεί κατά 390.000 bpd μέχρι το τέλος του έτους και η παραγωγή φυσικού αερίου θα πρέπει επίσης να αυξηθεί, σε περίπου 645 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως σε συνολικά 2,27 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η νέα διοίκηση αποτελεί μέρος μιας μεγάλης ανατροπής στην κρατική εταιρεία πετρελαίου, λόγω ερευνών για διαφθορά και ελέγχου των λειτουργιών της εταιρείας.
Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι η PDVSA έχει περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς εισπρακτέους από πωλήσεις πετρελαίου στο εξωτερικό.
Η αξία των εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας ήταν 25,27 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Μαρτίου 2023.

Ωστόσο, έγγραφα που παρασχέθηκαν στον γενικό εισαγγελέα της Βενεζουέλας κατά τον έλεγχο των συμβάσεων της PDVSA έδειξαν ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου μπορούσε να επιβεβαιώσει μόνο την είσπραξη μόλις 4,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αυτά, σύμφωνα με τα έγγραφα που εξέτασε το Reuters, την ώρα που, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας παραμένει υψηλή μεταξύ των διυλιστηρίων του Gulf Coast, καθώς έχουν χάσει την πρόσβαση σε συγκρίσιμες ρωσικές ποιότητες και οι πυρκαγιές στην Αλμπέρτα έχουν συρρικνώσει την προσφορά καναδικού βαρέως αργού.

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης