Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης σε Reuters: Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται -Θα επικεντρωθούμε στη στήριξη των πιο ευάλωτων

Μητσοτάκης σε Reuters: Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται -Θα επικεντρωθούμε στη στήριξη των πιο ευάλωτων

 

Ελπίζω ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια μου θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης για την Ελλάδα τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης συνάντησε το πρακτορείο Reuters τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο διεθνές πρακτορείο μίλησε για την Ελλάδα που οραματίζεται, μια χώρα με ταχεία ανάπτυξη που κοιτά μπροστά. Εξέφρασε, δεν την ελπίδα, ο ελληνικός λαός να του δώσει εντολή και να προχωρήσει σε μια δεύτερη θητεία με καθαρή πλειοψηφία, προκειμένου να ξετυλίξει το αναπτυξιακό του σχέδιο.

«Ελπίζω ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια μου θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ανάπτυξης που θα περιορίσει, επίσης, τις ανισότητες και θα διασφαλίσει ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Reuters, αφού υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα βγήκε από μια δεκαετή χρήση χρέους και περιγράφει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, όπως την πανδημίας, τον υψηλό πληθωρισμό που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δαπάνησε πάνω από 50 δισ. ευρώ για μέτρα ανακούφισης από το 2020, αύξησε τις συντάξεις και των μηνιαίο κατώτατο μισθό κατά 20% για να αμβλύνει την κρίση του κόστους ζωής.

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό από τα 18 δις. ευρώ στα 30 δις ευρώ ετησίως, αναβαθμίζοντας τις υποδομές για την προσέλκυση τουριστών πέρα των μηνών μεταξύ Μαίου-Οκτωβρίου.

Το Reuters επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, μετά από 13 χρόνια, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αυξήσει τους μισθούς κατά 25% μέχρι το 2027. «Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμη πολύ χαμηλοί. Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατηρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μια στρατηγική για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές της ευρωζώνης. «Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μειώσουν το χρέος τους και χρειάζονται μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Μπορούμε να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%. Και αυτό είναι που δεσμευόμαστε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν έχει διδαχθεί μαθήματα κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ετών της θητείας του, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ω, πολλά μαθήματα, αν μη τι άλλο. Όταν υπάρχει αμφιβολία, να είστε τολμηροί, αντί να συγκρατείστε. Όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις…, θέλω πραγματικά να βάλω την Ελλάδα σε διαφορετική τροχιά».
Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019. Και θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό", είπε ο Μητσοτάκης, λέγοντας για την αντιπολίτευση: «Τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα».

Για Τουρκία: Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση

Αναφορικά με τη σχέση με τη Τουρκία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Πάντα υποστήριζα πως δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση». Τόνισε, όμως, ότι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Το πρωταρχικό μου καθήκον μου είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων. Και, παράλληλα, θα τείνω πάντα το χέρι της φιλίας προς την Τουρκία», εξήγησε.

Πηγή:www.iefimerida.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης