Ενέργεια

Η Shell θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη στις εξερευνήσεις πετρελαίου σε μεγάλα βάθη

Η Shell θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη στις εξερευνήσεις πετρελαίου σε μεγάλα βάθη
Η νέα διαδικασία μπορεί να συντομεύσει τις εξερευνήσεις σε λιγότερο από εννέα ημέρες από εννέα μήνες, ανέφεραν οι εταιρείες στο Reuters
Η Shell Plc θα χρησιμοποιήσει προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία ανάλυσης μεγάλων δεδομένων SparkCognition για την εξερεύνηση βαθέων υδάτων ώστε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου από υπεράκτιες πηγές, δήλωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη 17/5 στο Reuters.
Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης του SparkCognition θα επεξεργάζονται και θα αναλύουν μεγάλες ποσότητες σεισμικών δεδομένων στο κυνήγι νέων κοιτασμάτων πετρελαίου από τη Shell, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην εύρεση νέων και καινοτόμων τρόπων για να επανεφεύρουμε τους εξερευνητικούς τρόπους εργασίας μας», δήλωσε ο Gabriel Guerra, αντιπρόεδρος καινοτομίας και απόδοσης της Shell.
Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η λειτουργική αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και να αυξηθεί η παραγωγή και η επιτυχία στην εξερεύνηση.

Η νέα διαδικασία μπορεί να συντομεύσει τις εξερευνήσεις σε λιγότερο από εννέα ημέρες από εννέα μήνες, ανέφεραν οι εταιρείες.
«Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη για σεισμική απεικόνιση μπορεί να διαταράξει θετικά τη διαδικασία εξερεύνησης και έχει ευρείες και εκτεταμένες επιπτώσεις», δήλωσε ο Bruce Porter, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος για τhn SparkCognition με έδρα το Ώστιν του Τέξας.

Η τεχνολογία θα παράγει εικόνες υπόγεια χρησιμοποιώντας λιγότερες σαρώσεις σεισμικών δεδομένων από το συνηθισμένο, βοηθώντας στη διατήρηση των βαθέων υδάτων, ανέφεραν οι εταιρείες.
Η σεισμική τεχνολογία στέλνει ηχητικά κύματα για να εξερευνήσουν υπόγειες περιοχές.
Λιγότερες σεισμικές έρευνες επιταχύνουν τη ροή εργασιών εξερεύνησης και θα εξοικονομήσουν κόστος σε υπολογιστές υψηλής απόδοσης, πρόσθεσαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης