Κοινοπραξία Energy (Ιταλία) - Pylon (Κίνα) για κατασκευή μπαταριών λιθίου 3-4 MWh/ημέρα

Κοινοπραξία Energy (Ιταλία) - Pylon (Κίνα) για κατασκευή μπαταριών λιθίου 3-4 MWh/ημέρα
Η παγκόσμια ζήτηση για λίθιο, βασικό στοιχείο για τις μπαταρίες, αναμένεται να αυξηθεί έως και 89 φορές έως το 2050 γράφει το Reuters
Η ιταλική εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Energy ανακοίνωσε την Πέμπτη 18/5 ότι έχει δημιουργήσει μια κοινοπραξία με μια μονάδα της κινεζικής Pylon Technologies που επικεντρώνεται στην παραγωγή και πώληση μπαταριών λιθίου για ευρωπαϊκά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Reuters.
Η παγκόσμια ζήτηση για λίθιο, βασικό στοιχείο για τις μπαταρίες, αναμένεται να αυξηθεί έως και 89 φορές έως το 2050 και η ΕΕ αγωνίζεται να γίνει κορυφαίος παραγωγός καθαρών τεχνολογιών, έχοντας υψηλούς στόχους ως το 2030 για τα ορυκτά που απαιτούνται για την πράσινη μετάβασή της, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου.

Η κοινοπραξία με την Pylon Technologies, έναν πάροχο συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες λιθίου, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και θα έχει την έδρα της στο εργοτάξιο της Energy στο Sant'Angelo di Piove di Sacco, στη βόρεια Ιταλία.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, όπου η Energy κατέχει μερίδιο 30%, μπαταρίες λιθίου-σιδηρού-φωσφορικού λιθίου (LFP) χωρίς κοβάλτιο θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της από αυτό το φθινόπωρο, με αρχική συνολική επένδυση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τους δύο εταίρους.

Οι μπαταρίες στο εργοτάξιο, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε γιγαεργοστάσιο σε μεταγενέστερο στάδιο, θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, ιδίως φωτοβολταϊκά πάνελ, ανέφερε η Energy σε δήλωση.
Η αρχική εγκατάσταση αναμένεται να φτάσει σε δυναμικότητα παραγωγής 600-800 τεμαχίων την ημέρα - ίση με 3-4 MWh χωρητικότητας αποθήκευσης - για νοικοκυριά και βιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης